Πετρούνιας: «Επέστρεψα για να σας κάνω υπερήφανους»

Πετρούνιας: «Επέστρεψα για να σας κάνω υπερήφανους»

Mε μία πανηγυρική ανάρτηση, στην οποία εικονίζεται ο ίδιος κρατώντας το χρυσό μετάλλιο μπροστά στην ελληνική σημαία, πάνω στο βάθρο, γιόρτασε ο Λευτέρης Πετρούνιας την κατάκτηση της ευρωπαϊκής κορυφής για 6η φορά.

Ο «άρχοντας των κρίκων» έγραψε περιχαρής τα παρακάτω στο Instagram:

«Είμαστε στην κορυφή της Ευρώπης, για 5η φορά!
Η περιπέτεια που ξεκίνησε πριν 2 χρόνια σήμερα έλαβε τέλος.
Είμαι καλά!
Επέστρεψα για να σας κάνω υπερήφανους! Σας ευχαριστώ όλους μέσα απ’ την καρδιά μου!»

 

 

Τον 29χρονο Πετρούνια έσπευσαν να συγχαρούν δημόσια μέσω Twitter η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και -σε ένα διάλειμμα από τα τσουρέκια- ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της ενόργανης αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης για 5η φορά στην καριέρα του και παραμένει αήττητος στη συγκεκριμένη διοργάνωση από το 2015. Πλέον κυνηγάει το ρεκόρ του Ούγγρου μετρ του πλάγιου ίππου Κρίστιαν Μπέρκι, ο οποίος έχει κερδίσει 6 ευρωπαϊκούς τίτλους στο ίδιο όργανο, μεταξύ 2005-12.

Ο Βλάσης Μάρας έχει και αυτός στη συλλογή του 5 χρυσά, 1 ασημένιο και 2 χάλκινα στο μονόζυγο (2002-2010).

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έχει ουσιαστικά εξασφαλισμένη τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Για να τη σφραγίσει και μαθηματικά χωρίς αστερίσκους, θα πρέπει να νικήσει με βαθμό 15,333 στον εξ αναβολής αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα γίνει στη Ντόχα, σε άγνωστη ακόμη ημερομηνία.

Δείτε την εντυπωσιακή προσπάθεια του:

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter