Πολάκης: Δύο οι παρατάξεις της Ελλάδας από την επανάσταση ως σήμερα

Πολάκης: Δύο οι παρατάξεις της Ελλάδας από την επανάσταση ως σήμερα

Μια «απλή» αλλά ουσιαστική ανάγνωση της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, από την Επανάσταση του 1821 έως σήμερα δίνει ο Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του στο facebook, συνεχίζοντας μια συζήτηση που προκάλεσε τα αντανακλαστικά της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ίδιος αναφέρει πως η Ιστορία της Ελλάδας μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους είναι η ιστορία της πάλης δύο παρατάξεων.

Από τη μία -όπως λέει- η προοδευτική παράταξη με αγωνιστές της εθνικής ανεξαρτησίας και των εργατικών δικαιωμάτων και από την άλλη η παράταξη που φτιάχτηκε από τους κοτζαμπάσηδες της Τουρκοκρατίας.

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

«Να το ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ για να τελειώνουμε με τις «παρανοήσεις»:
Η ιστορία της Ελλάδας μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους είναι η ιστορία της πάλης δυο παρατάξεων.
Της προοδευτικής δημοκρατικής αριστερής που εξέφραζε την κοινωνική πλειοψηφία ΚΑΙ της συντηρητικής, δεξιας και ακροδεξιας που εξέφραζε την εκάστοτε μειοψηφία των εκμεταλλευτών και της ολιγαρχίας.
Η πρώτη είχε Κολοκοτρωνηδες, Μακρυγιαννηδες, αγωνιστές της εθνικής ανεξαρτησίας και των εργατικών δικαιωμάτων, Βελουχιωτηδες, 114, Πολυτεχνείο, Αλλαγή.
Η δεύτερη φτιάχτηκε από τους κοτζαμπασηδες τους Τουρκοκρατίας και σε αυτήν βρήκαν καταφύγιο,από μαυραγορίτες και δοσιλογους μέχρι υπόκοσμο των Γκοτζαμανηδων και χουντικούς!!
Τέλεια και παύλα!
Η ιστορία γράφει και δεν ξεγράφει!»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter