Πούτιν: «Ήταν μια ουσιαστική, παραγωγική συνάντηση»

Πούτιν: «Ήταν μια ουσιαστική, παραγωγική συνάντηση»

Την επιστροφή των πρέσβεων των δυο χωρών στις θέσεις τους προανήγγειλε ο Ρώσος πρόεδρος στην συνέντευξη Τύπου που έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης στην Γενεύη.

Είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ και οι Ρωσία θα ξεκινήσουν συνομιλίες για την κυβερνοασφάλεια. Ήταν ανοιχτός σε μια συμφωνία για την ανταλλαγή φυλακισμένων που υπάρχουν και στις δύο χώρες.

Κυβερνοασφάλεια

«Και οι δύο πλευρές πρέπει να αναλάβουν ορισμένες υποχρεώσεις», είπε χαρακτηριστικά. «Πιστεύουμε ότι ο κυβερνοχώρος είναι εξαιρετικά σημαντικός, τόσο για τις ΗΠΑ όσο και για την Ρωσία». Αν και παραδέχτηκε ότι οι ΗΠΑ δέχονται περισσότερες κυβερνοεπιθέσεις, είπε ότι και η Ρωσία έχει πέσει θύμα. «Δε νομίζω ότι η αμερικανική κυβέρνηση ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για να ερευνήσει τις επιθέσεις.

Αρκείται μόνο σε υπαινιγμούς», προσέθεσε με νόημα. Ας σημειωθεί ότι η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών έχει κατηγορήσει ευθέως ρώσους χάκερ για επέμβαση στις αμερικανικές εκλογές.

Ούτε κουβέντα για τον Ναβάλνι

Σε όλες τις απαντήσεις του Πούτιν για τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, ο Ρώσος πρόεδρος αρνήθηκε για μια ακόμα φορά να προφέρει το όνομά του. Είπε ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι επέστρεψε στην χώρα για να συλληφθεί, γνωρίζοντας ότι έχει παραβεί το νόμο.

Ο Πούτιν επανέλαβε την επίσημη ρωσική θέση ότι ο Ναβάλνι είχε παραβιάσει τις προϋποθέσεις εγγύησης πηγαίνοντας στο εξωτερικό ενώ ήταν αναίσθητος μετά από δηλητηρίαση με τη νευροτοξίνη Νόβιτσοκ πέρυσι, και δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με τους Ρώσους νομικούς αξιωματούχους όπως απαιτείται.

«Ο εν λόγω κύριος πήγε στο εξωτερικό για θεραπεία. Μόλις πήγε στο νοσοκομείο έδειξε τα βίντεό του στο Διαδίκτυο… Ήθελε συνειδητά να παραβιάσει το νόμο. Έκανε ακριβώς αυτό που ήθελε να κάνει. Λοιπόν, τι είδους συζήτηση μπορούμε να κάνουμε [για αυτόν]»;

Συνέχισε λέγοντας ότι η οργάνωσή του κρίθηκε παράνομη γιατί προωθεί ξένα συμφέροντα στην Ρωσία, ενώ όταν ρωτήθηκε για την καταστολή όποιας αντίθετης φωνής κατέφυγε στο να αναφέρει τις διαδηλώσεις του κινήματος Black Lives Matter σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ καθώς και την εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter