Προανακριτική: Βίαιη προσαγωγή Καλογρίτσα αν παραταθεί η… ανάρρωση

Προανακριτική: Βίαιη προσαγωγή Καλογρίτσα αν παραταθεί η… ανάρρωση

Τη βίαιη προσαγωγή του πρωταγωνιστή της υπόθεσης εάν η ανάρρωση του από το εμβόλιο παραταθεί και μετά τις 5 Μαΐου αποφάσισε ομόφωνα η Επιτροπή. Υπενθυμίζεται πως ο Χρ. Καλογρίτσας -με βάση τον προγραμματισμό της Προανακριτικής- θα έπρεπε σήμερα, Πέμπτη, να καταθέτει αντί του συνεργάτη του, Χρ. Νικολάου. Ωστόσο, ο άλλοτε αφερέγγυος για τη ΝΔ «κόκκινος εργολάβος» με τα βοσκοτόπια, μετά το προειδοποιητικό εξώδικο περί «φιάσκου – παρωδίας», δήλωσε ασθενής, αποστέλλοντας στο προεδρείο της Επιτροπής ιατρικές γνωματεύσεις σύμφωνα με τις οποίες η υγεία του επιδεινώθηκε μετά το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Έτσι, στην θέση του καταθέτει ο κ. Νικολάου, ο οποίος σε κατάθεσή του στην πταισματοδίκη Αθηνών με αφορμή την αντιδικία Καλογρίτσα – Χούρι, έχει υποστηρίξει πως έδωσε το «παρών» σε συνάντηση των δύο πλευρών προκειμένου να βρεθεί η φόρμουλα με την οποία η CCC θα έδινε στην Τοξότης τα 3 εκατ. ευρώ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κλήθηκε στην Επιτροπή να καταθέσει. 

Η κατάθεση στην πταισματοδίκη

Κατά τις πληροφορίες, στην κατάθεση που έδωσε στην πταισματοδίκη στις 8/11/2020, δήλωσε ότι στις 4/7/2017 συμμετείχε σε συνάντηση στα γραφεία της εταιρείας που έγινε με πρωτοβουλία της CCC -όπως του είπαν- και στην οποία παρευρίσκονταν «ο γιος του Σάμερ Χούρι, ο Αχμέντ Ατζούν, ο Σάμερ Χούρι, ο Χρ. Καλογρίτσας και ο Κυριάκος Τόμπρας». «Όπως πληροφορήθηκα εκεί είχε προηγηθεί εξώδικο της CCC προς την Τοξότης ΑΕ και της ζήτησε την επιστροφή της προκαταβολής των 3 εκ. ευρώ που είχε δώσει γιατί ακυρώθηκε το έργο» σημειώνεται -κατά τις πληροφορίες- στην κατάθεσή του, γεγονός που ευθυγραμμίζεται με τα στοιχεία που κατέθεσε ο προηγούμενος μάρτυρας και αποδεικνύουν την παραδοχή της οφειλής από τον Χρ. Καλογρίτσα.

Και προστίθεται: «Μετά από το εξώδικο είχε γίνει τηλεφωνική επικοινωνία – παράπονο από την πλευρά της Τοξότης ΑΕ που τους είπε γιατί ζητούσαν αυτά τα χρήματα, αφού η συναλλαγή ήταν εικονική και δεν είχε να κάνει με το έργο για το οποίο είχε συναφθεί αυτή η σύμβαση. Έτσι, πρότεινε ο Σάμερ Χούρι να συναντηθούν για να διευθετήσουν την σημαντική αυτή εκκρεμότητα. Στη συνάντηση ήταν σαφής η τοποθέτηση του Σάμερ Χούρυ ότι η σύμβαση ήταν εικονική και ότι ο πραγματικός σκοπός της αποστολής των χρημάτων ήταν η συμμετοχή της εταιρείας CCC στην τηλεοπτική άδεια που θα διεκδικούσε φορέας συμφερόντων του κου Καλογρίτσα. Εξάλλου, το ότι η σύμβαση είναι εικονική προκύπτει από το γεγονός ότι δεν το γνώριζα εγώ, ο οποίος ήμουνα σύμβουλος της εταιρείας για κάθε έργο του εξωτερικού. Δεύτερον, από το ότι η σύμβαση δεν περιείχε σημαντικά συμβατικά έγγραφα, όπως προδιαγραφές τεχνικής περιγραφής, σχέδια, ποσότητες υλικών και εργασιών, χρονοδιαγράμματα και εκτέλεση των εργασιών, αλλά έγγραφο ότι θα έδινε μελλοντικά τα… στοιχεία του έργου. Τρίτον, ότι δεν είχε δοθεί εγγυητική επιστολή τραπέζης για το ποσό των 3 εκ. ευρώ. Το αντικείμενο της συνάντησης -όπως αντιλήφθηκα- ήταν η λογιστική τακτοποίηση της τρύπας των 3 εκ. ευρώ που είχε δημιουργηθεί στο λογιστήριο της CCC. Εκεί συζητήθηκε χωρίς να μπουν αριθμοί ένας τρόπος για να γίνει αυτό».

Τέλος, κατά την κατάθεση, φαίνεται οι δύο πλευρές να συμφώνησαν ότι το ποσό θα επιστραφεί μέσω ενός πραγματικού έργου από την CCC στην Τοξότης, στο οποίο θα γινόταν μία υπερκοστολόγηση επί του συμβατικού τιμήματος για να καλυφθεί το ποσό.

Περισσότερα σε λίγο…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter