Προανακριτική: Ο… μπροστινός Καλογρίτσας παραδέχτηκε ότι είχε 80 εκατ. ευρώ

Προανακριτική: Ο… μπροστινός Καλογρίτσας παραδέχτηκε ότι είχε 80 εκατ. ευρώ

Στην παραδοχή πως δεν κατείχε μόνο 8 αλλά 80 εκατ. ευρώ προχώρησε -σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης– ο Χρήστος Καλογρίτσας, αναιρώντας τον εαυτό του και κυρίως το αφήγημα σύμφωνα με το οποίο διαδραμάτισε ρόλο «μπροστινού» για τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ Channel.

Σύμφωνα με τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Πολάκης παρενέβη κατά την εξέταση του μάρτυρα αφήνοντας μπροστά του την εγγυητική επιστολή της Attica Bank με την οποία ο γιος του και αποτυχών υπερθεματιστής διαβεβαίωνε πως κατείχε κεφάλαιο ύψους 8 εκατ. ευρώ για τη συμμετοχή του στη διαγωνιστική διαδικασία.

«Αφού λες ότι ήσουν ¨μπροστινός¨ και δεν είχες λεφτά, πού τα βρήκες τα 8 εκατ. ευρώ;» ρώτησε τον εργολάβο με τον οποίο ήρθε σχεδόν πρόσωπο με πρόσωπο. Τότε, ο Χρ. Καλογρίτσας αποκρίθηκε: «80 εκατ. είχα!».

«Πώς είναι δυνατόν να ισχυρίζεται ότι ήταν «μπροστινός» του τηλεοπτικού εγχειρήματος και να δηλώνει στην Επιτροπή ότι δεν είχε μόνο 8 αλλά 80 εκατ. ευρώ;» αναρωτιούνται με νόημα πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε δεύτερο χρόνο, αντιλαμβανόμενος την τρικλοποδιά που έβαλε στον εαυτό του, διευκρίνισε πως δανείστηκε τελικά τα 8 εκατ. ευρώ παρά το γεγονός ότι ο γιος του με υπεύθυνες δηλώσεις διαβεβαίωνε το Δημόσιο πως το ποσό που βρισκόταν στο ταμείο της εταιρίας του δεν ήταν προϊόν δανεισμού.

Κατέθεσε sms με τον Παππά

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, ο μάρτυρας κατέθεσε στην Επιτροπή sms που αντάλλαζε με τον πρώην υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής. Κατά τις πηγές, το υλικό που παρουσίασε ο άλλοτε αφερέγγυος για τη ΝΔ εργολάβος με τα βοσκοτόπια περιγράφει συζήτηση πριν τη συνάντηση του στο Πόρτο Χέλι με τους Χούρι. «Ο Χρ. Καλογρίτσας συγκεκριμένα ζητά βοήθεια γιατί ”δεν κατάλαβε πολλά”».

Ο Ν. Παππάς του λέει: «Να μιλήσουμε». Ο Χρ. Καλογρίτσας με άλλο μήνυμα λέει του Ν. Παππά πως πρέπει «να φροντίσει να τον ενημερώσει πριν φύγει για τη συνάντηση». Τον ενημερώνει και για την εγγυητική. Φοβάται για το ότι «δεν θα προλάβουν τις διορίες». Ο Ν. Παππάς του λέει πως πρέπει να μιλήσουν πριν ο Χρ. Καλογρίτσας φύγει (εννοεί για τη συνάντηση με τον Χούρι στο Πόρτο Χέλι). Ο Χρ. Καλογρίτσας τον ρωτάει πού θα βρεθούν. ”Σε εσένα ή εδώ;” ρωτάει και ο Ν. Παππάς του γράφει ¨περίμενε λίγ層 αναφέρουν οι πηγές της πλειοψηφίας.

Τα sms που κατέθεσε ο Καλογρίτσας:

Κατά φαντασίαν εκβιαζόμενος!

Σύμφωνα πάντα με τις πηγές της συμπολίτευσης, ο μάρτυρας δήλωσε ότι… εκβιάστηκε για να εκδώσει το Documento χωρίς να διευκρινίζει πώς και από ποιον. Κατά τις πηγές, ο Χρ. Καλογρίτσας ισχυρίστηκε πως το Documento δεν ήταν η πρώτη απόπειρα για έκδοση εφημερίδας. «Με δούλευαν μαζί με τον δικηγόρο κ. Ματζουράνη και στο τέλος με πήδηξαν κανονικά.

Μετά με εκβίασαν να δημιουργήσουμε το Documento» αφηγούνται οι πηγές της ΝΔ χωρίς να παρέχουν οποιαδήποτε πληροφορία σε σχέση με τους… εκβιαστές του μάρτυρα. Μάλιστα, κατά τις ίδιες πηγές, ο μάρτυρας μίλησε για εκβιασμό από «πολύ πάνω» χωρίς και πάλι να εξηγεί. Όταν τον ρώτησε ο Π. Πολάκης ποιους εννοεί, εκείνος στρεψοδίκησε απαντώντας: «Ρώτα το κόμμα σου και μετά ξανάκανε μου την ερώτηση».

«Μου στέλνανε δημοσιογράφους»

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κατασκευαστής ισχυρίστηκε -χωρίς και πάλι να προβεί σε διευκρινίσεις- ότι «μου στέλνανε δημοσιογράφους». «Αυτούς τους πληρώναμε και μετά που βγήκε το Documento. Ήταν τρεις σχολές. Η σχολή Τσαγκρή, η σχολή Παππά και η σχολή Βαξεβάνη» φέρεται να ισχυρίστηκε γενικόλογα ο μάρτυρας και πρόσθεσε κατά τις πηγές της ΝΔ πως τον Κ. Βαξεβάνη δεν τον ήξερε.

«Αυτός έλεγε πως με ήξερε από το ΚΚΕ. Είχα προσκληθεί και στα βαφτίσια της κόρης του που νονός ήταν ο Ν. Παππάς. Ήμουν καλεσμένος του Παππά. Ήταν και ο Ματζουράνης» κατέληξε σύμφωνα με τις πηγές.

Να σημειωθεί πως η διαδικασία διεκόπη για την Τετάρτη 19 Μαΐου, μετά από αίτημα του μάρτυρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter