Τσίπρας: Με 70 νεκρούς και 4.000 κρούσματα ο Μητσοτάκης στήνει ποινικά ικριώματα γιατί είναι σε άλλον κόσμο (Video)

Τσίπρας: Με 70 νεκρούς και 4.000 κρούσματα ο Μητσοτάκης στήνει ποινικά ικριώματα γιατί είναι σε άλλον κόσμο (Video)

Ευθείες βολές κατά του απόντα από την Ολομέλεια πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον πως βρίσκεται εκτός πραγματικότητας εξαιτίας της σπουδής για συγκρότηση Προανακριτικής κατά του Νίκου Παππά τη στιγμή που δεν υπάρχουν ΜΕΘ «ούτε για δείγμα» και καταγράφονται καθημερινά περί τα 4.000 κρούσματα και 70 νεκροί. Έψεξε την κυβερνητική πλειοψηφία για την επίθεση της ΝΔ στο Documento, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι περήφανος για την πρωτοβουλία της πλειοψηφίας, αφού σχετίζεται με τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου που ανάγκασε τους καναλάρχες να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στηλίτευσε την εικόνα των άδειων κυβερνητικών εδράνων, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση είναι απούσα από τη Βουλή, αλλά και απ΄ όσα βιώνει η χώρα. «Ούτε ταξί δεν γεμίζετε» σχολίασε δηκτικά για τους λιγοστούς βουλευτές της συμπολίτευσης και εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απουσία του κ. Μητσοτάκη από τη διαδικασία, καθώς έχασε την ευκαιρία να του απευθύνει το εξής απλό ερώτημα: «Σοβαρά τώρα, κύριε Μητσοτάκη;». Επ΄ αυτού, υποστήριξε ότι «με εβδομήντα νεκρούς τη μέρα, με το φόβο να σκιάζει την κοινωνία, με χιλιάδες συνανθρώπους μας να βρίσκονται στα όρια της απελπισίας», ο πρωθυπουργός το μόνο που σκέπτεται είναι πώς θα στήσει «ποινικά ικριώματα» για τους πολιτικούς του αντιπάλους. Δήλωσε δε έκπληκτος για την απόσταση που χωρίζει την κυβέρνηση από την πραγματικότητα και συμπέρανε ότι τα μέλη της πλειοψηφίας ζουν σε άλλον κόσμο.

«Θα έπρεπε να είχατε και ως παράταξη και ως οικογένεια βγάλει τα συμπεράσματά σας από τον τρόπο που επιχειρήσατε να σπιλώσετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους στο παρελθόν. Και πώς αυτό σας γύρισε μπούμερανγκ» είπε για να συνδέσει τις τρέχουσες εξελίξεις με τα πεπραγμένα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη κατά το βρώμικο 1989. Και εξήγησε ότι η ζέση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής αποσκοπεί στην αποπληρωμή των γραμματίων της κυβέρνησης προς τη διαπλοκή που την στηρίζει. Θυμίζοντας την αντίστοιχη Επιτροπή που συγκροτήθηκε κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για το σκάνδαλο Novartis, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαπίστωσε πως το μήνυμα που εκπέμπει η πλειοψηφία είναι ότι όποιος ερευνά σκάνδαλα και κυρίως τη συστημική διαπλοκή, θα διώκεται. «Αυτό μοιάζει με μήνυμα καθεστώτος. Τα καθεστώτα, όμως, πέφτουν. Να το ξέρετε αυτό!» προέβλεψε.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε περήφανος για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου μετά από δεκαετίες αδιαφάνειας και παραβίασης του Συντάγματος, θυμίζοντας με νόημα πως ο πρώτος που μίλησε για «καθεστώς διαπλοκής» σε σχέση με τα κανάλια ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ενώ ο Κώστας Καραμανλής είχε μιλήσει για «καθεστώς νταβατζήδων»«Αν θέλετε να στήσετε ειδικό δικαστήριο στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί έβαλε τους καναλάρχες να βάλουν το χέρι στη τσέπη ενώ εσείς τους πληρώνετε. Ορίστε, προχωρήστε» προκάλεσε τη ΝΔ και επέκρινε το γεγονός ότι η κυβέρνηση αντί να ζητά από τους ιδιοκτήτες των καναλιών να πληρώσουν, τους πληρώνει η ίδια. «Μιλάτε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου. Αφού το θέλετε, λοιπόν, μετά χαράς να μιλήσουμε και για το σκοινί και για τον κρεμασμένο, που είναι η αντικειμενική και πλουραλιστική ενημέρωση του ελληνικού λαού. Που σε όλες τις έρευνες η συντριπτική πλειοψηφία πάνω από 75%, δηλώνει ότι έχει καταλάβει το αλισβερίσι και την προπαγάνδα» κατέληξε.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter