Προανακριτική: Περιμένουν τον Τόμπρα να… γιάνει για να μην στριμωχτεί ο Καλογρίτσας

Προανακριτική: Περιμένουν τον Τόμπρα να… γιάνει για να μην στριμωχτεί ο Καλογρίτσας

Σε φαρσοκωμωδία μετατρέπει η ΝΔ την Προανακριτική. Μετά το e-mail με το οποίο ο Κυριάκος Τόμπρας γνωστοποίησε ότι βρίσκεται σε καραντίνα, η πλειοψηφία αντί να καλέσει πρώτο μάρτυρα τον πρωταγωνιστή της υπόθεσης, Χρήστο Καλογρίτσα, διεξήγαγε σήμερα, Τρίτη, fast-track συνεδρίαση για να ενημερώσει τα μέλη της Επιτροπής ότι θα περιμένουν τον συνεργάτη του εργολάβου να… γιάνει μέχρι την Πέμπτη. Σε διαφορετική περίπτωση, πρώτος θα εξεταστεί ο Χρ. Καλογρίτσας.

Όπως είχε προϊδεάσει από χθες το documentonews.gr, η ΝΔ «μαγείρεψε» τη σειρά των μαρτύρων για να διευκολύνει τον άλλοτε αφερέγγυο εργολάβο. Εκθέτοντας τον πρόεδρο της Επιτροπής Σταύρο Κελέτση που φέρεται να είχε προτείνει στην εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ να προηγηθεί ο Χρ. Καλογρίτσας, τα μέλη της συμπολίτευσης -με τη συγκατάθεση του Βασίλη Κεγκέρογλου- αποφάσισαν να περιμένουν το αποτέλεσμα του μοριακού τεστ του Κυρ. Τόμπρα την Τετάρτη και στην περίπτωση που αυτό βγει αρνητικό, θα τον καλέσουν να καταθέσει την Πέμπτη. Στην περίπτωση που ο συνεργάτης του Χρ. Καλογρίτσα αδυνατεί να δώσει το «παρών», στη θέση του θα κληθεί ο εργολάβος, ο οποίος ήταν να καταθέσει την Τετάρτη, όμως, η πλειοψηφία ανέβαλε τη διαδικασία με πρόφαση τη συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ.

«Πλεύρης – Μαρκόπουλος προεδρεύουν…»

Σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έντονα αντέδρασε η Θεοδώρα Τζάκρη, καθιστώντας υπεύθυνους για το «μαγείρεμα» τους Θάνο Πλεύρη και Δημήτρη Μαρκόπουλο. «Ή θα είμαστε ενήλικες και αυτά που λέμε θα ισχύουν ή θα είμαστε παιδιά και δεν θα τηρούμε αυτά που συνεννοούμαστε» είπε αναφερόμενη στη συνεννόηση που είχε με τον πρόεδρο της Επιτροπής την Παρασκευή σύμφωνα με την οποία πρώτος μάρτυρας θα ήταν ο πρωταγωνιστής, Χρ. Καλογρίτσας.

Σχολίασε δε ότι Θ. Πλεύρης και Δ. Μαρκοπουλος… προεδρεύουν στην Επιτροπή, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Χωρίς Πλεύρη και Μαρκόπουλο δεν γίνεται τίποτα σε αυτήν την Προανακριτική».

«Αυτό που κάνετε είναι παραβίαση δικονομικού τύπου και δικονομικής ουσίας.Κάνετε πολιτική διαχείριση των μαρτύρων. Να περιμένετε να… γιάνει ο μάρτυρας για να πάτε στον επόμενο» τόνισε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ και ρώτησε ευθέως τους βουλευτές της πλειοψηφίας: «Πείτε μου τι είναι αυτό που σας τρομάζει; Τι φοβάστε;».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά για ένα διαδικαστικό θέμα»

Το μόνο σχόλιο από πηγές της ΝΔ ήταν πως ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά για ένα διαδικαστικό θέμα. «Αποφασίστηκε να κληθεί ο κ. Τόμπρας κι αν αποδειχθεί άρρωστος την Πέμπτη, θα έλθει ο Χρ. Καλογριτσας την ερχόμενη Τρίτη ως πρώτος μάρτυρας» σημειώνουν οι «γαλάζιες» πηγές, προσθέτοντας πως η ΝΔ πρότεινε να υπάρχουν παραπάνω κλήσεις μαρτύρων λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τον κορονοϊό.

Από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ, κοινοβουλευτικές πηγές επιβεβαιώνουν πως ο Β. Κεγκέρογλου συναίνεσε στην εισήγηση της ΝΔ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter