Προανακριτική: Ποια είναι η «White Porscha» που… μαρσάρει;

Προανακριτική: Ποια είναι η «White Porscha» που… μαρσάρει;

Τα αποκαλυπτήρια της «White Porscha» επιφύλασσε η εξέταση του διευθυντή λογιστηρίου της CCC, Αντώνη Λιανού, στην Προανακριτική Επιτροπή, προσθέτοντας μία ακόμα κωμική διάσταση στο κοινοβουλευτικό εγχείρημα που αποδεικνύεται πολιτικά αυτοκτονικό για τη ΝΔ.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Τάσος Μπαρτζώκας, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες του documentonews.gr δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για τις απαντήσεις του μάρτυρα, θέλησε να… στριμώξει τον κ. Λιανό, ρωτώντας ποια είναι η «White Porscha» που αναφέρεται στην ηλεκτρονική αλληλογραφία που αντήλλαξαν οι πλευρές Χούρι – Καλογρίτσα.

Διαβάστε επίσης: Ακατάπαυστο το «ξήλωμα» της Προανακριτικής: «Δεν υπήρχε συμφωνία για τηλεοπτική άδεια» λέει ο λογιστής της CCC

Δεν περίμενε, όμως, να λάβει τέτοια απάντηση. Κι αυτό γιατί ο μάρτυρας ήταν αφοπλιστικά ειλικρινής. «Μπορεί να είναι και η λευκή Porsche που είχε ο κ. Φουάν Χούρι» είπε, προσθέτοντας πως ο Λιβανέζος μεγαλοεπιχειρηματίας συνηθίζει να μιλά με αμερικανική προφορά γιατί «έχει ζήσει πολλά χρόνια στις ΗΠΑ».

Έτσι, η ΝΔ κατάφερε να ξηλώσει με τα ίδια της τα χέρια το πουλόβερ της «Καλογριτσιάδας», αφού η δήθεν κωδική ονομασία που είχε περιληφθεί σε επίσημη ανακοίνωση της Πειραιώς αποδείχτηκε ένα ΙΧ!

H ανακοίνωση της ΝΔ τον Ιούλιο του 2020:

«Δίπλα στο «μαγαζί», το White House, τον Ν. Παππά, τον κολλητό εργολάβο, το Documento, τον κ. Βαξεβάνη, τις εικονικές συναλλαγές, τα εκατομμύρια που αλλάζουν χέρια, τους κυπριακούς αριθμούς λογαριασμών, έχουμε σήμερα και κάποια «White Porscha». Ποια είναι η «άμωμη ύπαρξη» από την οποία ξεκινούσαν όλα; Ποιος κρύβεται πίσω από αυτό τον κωδικό; Για όλα αυτά, που είναι σαν να βλέπεις μαφιόζικη ταινία, αναμένουμε τις απαντήσεις του κ. Τσίπρα».

Δύο στα… τρία

Πριν τη νέα… επιτυχία της συμπολίτευσης, είχε προηγηθεί η πλήρης διάψευση των ισχυρισμών περί διαμεσολάβησης του Νίκου Παππά. Ο πρώτος μάρτυρας της Προανακριτικής, Κυριάκος Τόμπρας, με το «καλημέρα» είχε ξεκαθαρίσει ότι ήταν ο μοναδικός διαμεσολαβητής ανάμεσα στον απρόβλεπτο εργολάβο με τα βοσκοτόπια και τους Λιβανέζους «γεωπολιτικούς και γεωοικονομικούς παράγοντες». Ως προς τις κυβερνητικές προσβάσεις και πηγές του Χρήστου Καλογρίτσα, ο κ. Τόμπρας ήταν ξεκάθαρος, παραπέμποντας στα… του Καράμπελα!

Διαβάστε επίσης: Τόμπρας σε Κελέτση: «Τα @ρχίδι@ του Καράμπελα κύριε πρόεδρε της Προανακριτικής!»

Το μόνο που απομένει στη ΝΔ είναι το «White House». Μέχρι στιγμής, κανείς από τους τρεις μάρτυρες που έχουν εξεταστεί από την Επιτροπή δεν έχει δώσει μία σαφή εξήγηση για το τι μπορεί να εννοούσαν οι δύο πλευρές στα e-mail. Κατά τις πληροφορίες του documentonews.gr, δεν αποκλείεται το σενάριο η συμπολίτευση να βρεθεί προ νέας εκπλήξεως!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter