«Προφητεία» Άδωνη για λιανεμπόριο: «Ό,τι ανοίξει τώρα δε θα ξανακλείσει» (Ηχητικό)

«Προφητεία» Άδωνη για λιανεμπόριο: «Ό,τι ανοίξει τώρα δε θα ξανακλείσει» (Ηχητικό)

Οι προβλέψεις είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να εκτεθείς. Και, ως διαφαίνεται, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχει πάρει το μάθημά της. Παρά το γεγονός πως έχουν εκτεθεί από το συνεχές «μπρος-πίσω» για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και άλλων δραστηριοτήτων, ο Άδωνης Γεωργιάδης θέτει εκ νέου υποψηφιότητα για μία θέση στο… «ποτ πουρί» των διαψεύσεων που επιφυλάσσει η σκληρή πραγματικότητα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη…

Μετά το συνεχές «άνοιξε-κλείσε» δραστηριοτήτων τον τελευταίο 1 χρόνο, με τον κορονοϊό να χτυπά περισσότερο από ποτέ το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο Άδωνης Γεωργιάδης διατείνεται, με φόντο το ενδεχόμενο άνοιγμα του λιανεμπορίου, πως… ό,τι ανοίξει τώρα δεν πρόκειται να ξανακλείσει!

Ειδικότερα, σε παράμβασή του στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών», ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, δεν μπόρεσε να τοποθετήσει χρονικά το άνοιγμα του λιανεμπορίου που… αιωρείται εδώ και αρκετό διάστημα. Ωστόσο, μπόρεσε να εκφράσει τη βεβαιότητά του πως αυτές οι δραστηριότητες δε θα ξανακλείσουν. Όταν, με το καλό, ανοίξουν βεβαίως…

«Δεν μπορώ να κάνω προαναγγελία του χρόνου, θα ήθελα το συντομότερο δυνατό. Αυτή η εβδομάδα είναι σίγουρα πολύ κρίσιμη, εάν η τάση σταθεροποίησης συνεχιστεί και ακολουθηθεί από μια μικρή τάση μείωσης ασφαλώς το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου είναι κοντά. Εάν μέσα στην εβδομάδα υπάρχει νέα άνοδος πάλι θα πρέπει να εξεταστεί ο σχεδιασμός. Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να δεχτούμε τους ρυθμούς της πανδημίας. Φαίνεται πάντως τις τελευταίες μέρες και στις εισαγωγές στα νοσοκομεία μια μείωση αν αυτό συνεχιστεί σήμερα, αύριο και μεθαύριο νομίζω ότι μέσα σε αυτή την εβδομάδα μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις», υποστήριξε ο Άδωνης και συνέχισε:

«Ό,τι θα ανοίξει τώρα δεν θα ξανακλείσει. Δεν αντέχει κανένας μας άλλο το ακορντεόν και το άνοιγμα κλείσιμο. Όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί, πιστεύω ότι θα μπορούμε να φτάσουμε σε ένα  αριθμό εμβολιασμών 50 χιλιάδων την ημέρα αυτό σημαίνει ότι μέσα στον Απρίλιο θα περάσουμε τα 2 εκατομμύρια. Αυτό σημαίνει πως  οι άνθρωποι που θα είναι 60 και πάνω σχεδόν όλοι θα έχουν εμβολιαστεί  όπως και πάρα πολλοί από τους ευάλωτους. Όλο αυτό θα έχει μεγάλη θετική επίπτωση στην πίεση στα νοσοκομεία. Άρα έχουμε την ελπίδα ότι θα μπορέσουμε με αυτό το τείχος προστασίας που μας προσφέρει ο εμβολιασμός να ανοίξουμε, φυσικά πάντα με μέτρα προστασίας αλλά χωρίς να χρειαστεί να ξανακλείσουμε». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter