Πρωτοβουλία Αστυνομικών: Να μην ψηφιστεί το αντεργατικό νομοσχέδιο

Πρωτοβουλία Αστυνομικών: Να μην ψηφιστεί το αντεργατικό νομοσχέδιο

Με ανακοίνωσή της, η Πρωτοβουλία Αστυνομικών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη, όσον αφορά το σύνολο των εργαζομένων αλλά και του κλάδου.

«Ως αναπόσπαστο κομμάτι του λαού να παλέψουμε μαζί του για να μη μας γυρίσουν δεκαετίες πίσω. Να μην περάσουν τα μέτρα που θα διαλύσουν τη δική μας ζωή, και τη ζωή του λαού μας», επισημαίνει η Πρωτοβουλία Αστυνομικών, καλώντας να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο – λαιμητόμος που κατατέθηκε στη Βουλή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ανακοίνωση τής Πρωτοβουλίας Αστυνομικών: Δεκάωρο, ατομικές συμβάσεις, κατάργηση (στην ουσία) του δικαιώματος στην απεργία και άλλα «φιλεργατικά», εμπεριέχονται μέσα στο σύγχρονο (;) εργατικό νομοσχέδιο. Μας αφορά σαν αστυνομικούς; Μας επηρεάζει; Ακούμε διάφορες απόψεις, όπως: «το κράτος μας έχει ανάγκη, δεν θα μας πειράξει», «δεν ανήκουμε στην ίδια κατηγορία με τους υπόλοιπους εργαζόμενους», «στους άλλους πήγαν το μισθό 500€, δόξα τω θεώ να λέμε».

Ως Πρωτοβουλία Αστυνομικών κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου. Το νομοσχέδιο μας αφορά, και άμεσα και έμμεσα. Μπορεί κάθε φορά η εκάστοτε κυβέρνηση να μας εργαλειοποιεί για να επιβάλλει τα διάφορα αντιλαϊκά μέτρα της, όμως αυτό δεν την εμποδίζει να βάλει στο στόχαστρο και τα δικά μας δικαιώματα. Αυτό οι αστυνομικοί το έχουμε δει να συμβαίνει και στην πράξη, και μάλιστα πρόσφατα με την εφαρμογή των μνημονιακών νόμων που υποβάθμισαν κατάφωρα τη ζωή μας.

Μπορεί να μας «κόψει» μισθούς και επιδόματα, να μην πληρώνει όλα τα νυχτερινά, να εξακολουθεί να μην χαρακτηρίζει επικίνδυνο το επάγγελμά μας και τόσα άλλα.

Το υπ’ αριθμόν ένα και πάγιο αίτημα των αστυνομικών για το δικαίωμα στην απεργία θα πάψει να είναι πλέον αίτημα, αφού η τωρινή κυβέρνηση σε συνέχεια της προηγούμενης φροντίζει να το «εξαϋλώσει» από τα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων.

Το κατά τ’ άλλα «κατοχυρωμένο» ωράριο εργασίας μας προοιωνίζεται ότι θα ελαστικοποιηθεί ακόμα περισσότερο. Προφανώς και θα βάλουν χέρι στο κερδισμένο με αγώνες οχτάωρο, την ώρα που με νόμο του κράτους σχεδιάζουν να το καταργήσουν στον ιδιωτικό τομέα αυξάνοντας τις ώρες εργασίας.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να συλλογιστεί και να προσπαθήσει να αντιληφθεί το μέγεθος της επερχόμενης κυβερνητικής επίθεσης σε βάρος των εργαζομένων της χώρας μας, και το τι απόρροιες θα έχει. Να συλλογιστεί, πόσοι απο εμάς έχουμε στην οικογένειά μας εργαζόμενους που το νέο νομοσχέδιο θα τους στείλει να δουλεύουν 10ωρα και θα «πληρώνονται» με ρεπό; Πόσοι απο εμάς θα δούμε τα παιδιά μας να δουλεύουν σαν σύγχρονοι σκλάβοι; Θα τα ανεχτούμε όλα αυτά;

Εμπρός στην επερχόμενη δίκαιη κοινωνική αντίδραση που θα επιφέρει η πιθανή ψήφιση του εν λόγω νόμου, ποιον θα βάλουν να τους προστατεύσει; Προφανώς εσένα θα βάλουν, συνάδελφε, όπως πάντα, να δώσεις μάχη απέναντι σε αυτούς που ορκίστηκες να προστατεύεις για τη συνταγματική… λαϊκή κυριαρχία. Εμπρός στην αντίδραση των εργαζομένων που θα δουν την προσωπική και οικογενειακή ζωή τους να υποβαθμίζεται, εσύ θα κληθείς από την κυβέρνηση να «βάλεις πλάτη» στην υλοποίηση αυτού του νόμου.

Ως αναπόσπαστο κομμάτι του λαού να παλέψουμε μαζί του για να μη μας γυρίσουν δεκαετίες πίσω. Να μην περάσουν τα μέτρα που θα διαλύσουν τη δική μας ζωή, και τη ζωή του λαού μας.

ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter