Πρόκληση από την ΕΡΤ: Διασωληνωμένοι είναι εκτός ΜΕΘ για «παρηγορητικούς» λόγους

Πρόκληση από την ΕΡΤ: Διασωληνωμένοι είναι εκτός ΜΕΘ για «παρηγορητικούς» λόγους

Την ώρα που ο αριθμός των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ αυξάνεται συνεχώς, που ασθενείς περιμένουν για μέρες για ένα κρεβάτι και τελικά χάνουν τη ζωή τους πριν προλάβουν να μπουν σε ΜΕΘ, λόγω των μεγάλων ελλείψεων στα νοσοκομεία, η ΕΡΤ ισχυρίζεται ότι οι ασθενείς δεν μπαίνουν στην εντατική για «παρηγορητικούς λόγους».

Μάλιστα, η πρόκληση συνεχίστηκε όταν η δημοσιογράφος της δημόσιας τηλεόρασης άφησε να εννοηθεί ότι πρόκειται για ασθενείς που κινδυνεύουν να πεθάνουν.

Πιο συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων ανέφερε ότι απηύθυνε ερώτημα σε γιατρούς νοσοκομείων σχετικά με τον λόγο για τον οποίο διασωληνωμένοι ασθενείς παραμένουν σε απλούς θαλάμους παρά το γεγονός ότι το «75% των ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ έχει παραχωρηθεί στο δημόσιο» όπως δήλωσε.

«Η απάντηση που είχαμε ότι σε αυτήν την περίπτωση είναι όταν κάποιος μένει πάνω από 24 ώρες σε έναν απλό θάλαμο αυτό σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος ασθενής δεν επρόκειτο να διασωληνωθεί λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας του σύμφωνα πάντα με τα διεθνή πρωτόκολλα αλλά τώρα διασωληνώνεται αν πάσχει από κορονοϊό για παρηγορητικούς λόγους. Επειδή ενδεχομένως να δημιουργείται ένα ασφυκτικό φαινόμενο στην αναπνοή του και αυτό δεν το θέλει κανείς να γίνεται. Είναι για λόγους ανακουφιστικούς», κατέληξε.

Απ΄ ότι φαίνεται στην ΕΡΤ έχουν βαλθεί με κάθε δυνατό και αδύνατο τρόπο να δικαιολογήσουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter