Πρόκληση Κυρανάκη: Τώρα θα μπορείτε να δουλεύετε υπερωρίες για να πάτε στον γιατρό (Video)

Πρόκληση Κυρανάκη: Τώρα θα μπορείτε να δουλεύετε υπερωρίες για να πάτε στον γιατρό (Video)

Μία ακόμη προκλητική δήλωση από τη ΝΔ σχετικά με το αντεργατικό νομοσχέδιο. Αυτή τη φορά, ήταν η σειρά του βουλευτή Κωνσταντίνου Κυρανάκη να χρησιμοποιήσει ένα εξωφρενικό επιχείρημα, ούτως ώστε να «διαφημίσει» το εν λόγω νομοσχέδιο – λαιμητόμος για τα εργασιακά.

«Μπορεί να είναι αστείο για σας. Ενδεχομένως να μην το θεωρείτε σοβαρό. Τι γίνεται, όμως, αν κάποιος έχει ένα θέμα υγείας του ιδίου ή της οικογένειάς του ή ένα οικογενειακό θέμα; Του δίνει επιτέλους το εργασιακό νομοσχέδιο – η Νέα Δημοκρατία, όχι η Αριστερά – την ευκαιρία να δουλέψει κατ’ επιλογήν, κατ’ επιθυμίαν περισσότερο ένα χρονικό διάστημα και λιγότερο ένα άλλο. Τι γίνεται με αυτούς; Νοιαζόμαστε καθόλου γι’ αυτούς ή μένουμε στα χαρτιά και σε αυτά τα οποία νομοθετήσατε και δεν εφαρμόστηκαν ποτέ;», σημείωσε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Ουσιαστικά, ο βουλευτής της ΝΔ ενημερώνει τους πολίτες ότι μπορούν πλέον να δουλέψουν παραπάνω και στη συνέχεια να έχουν τη δυνατότητα να πάρουν άδεια, σε περίπτωση που προκύψει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Είναι φανερό ότι μετά τις αλησμόνητες δηλώσεις για τον… καλομαθημένο από τα επιδόματα κόσμο και για τους νέους που δεν μπορούν να δομήσουν τα βιογραφικά τους και μένουν άνεργοι, ο βουλευτής της ΝΔ βρήκε τρόπο να… ξεπεράσει εκ νέου τον εαυτό του.

 

ΣΥΡΙΖΑ: Ας τον ειδοποιήσει κάποιος για την έννοια της αναρρωτικής άδειας

«Αν είχε θεσπιστεί βραβείο κοινοβουλευτική γραφικότητας, ο κ. Κυρανάκης θα ήταν από τους επικρατέστερους υποψηφίους. Τον θυμόμαστε όλοι να λέει πριν από τρία χρόνια στα συλλαλητήρια για τη Συμφωνία των Πρεσπών ότι ο κ. Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός θα συγκρουστεί με ΗΠΑ και Γερμανία για να την καταργήσει. Ακόμα περιμένουμε αυτή τη σύγκρουση…» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Κυρανάκη.

«Επίσης τον θυμόμαστε στις αρχές της πανδημίας να εγκαλεί τους επιστήμονες γιατί αργούν να ανακαλύψουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό. Είχε βγάλει μάλιστα το συμπέρασμα ότι εμφανίζονται κατώτεροι των περιστάσεων… Σήμερα ήρθε και πρόσθεσε στο βιογραφικό του κάτι εφάμιλλης κωμικής αξίας. Μας είπε ότι με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας οι εργαζόμενοι πλέον θα μπορούν όταν αρρωσταίνουν να λείπουν από τη δουλειά τους χρησιμοποιώντας το “ρεπό του Χατζηδάκη.

Ας τον ειδοποιήσει το κόμμα του ότι εδώ και δεκαετίες, τουλάχιστον σε όλο τον δυτικό κόσμο, έχει ενσωματωθεί στο εργατικό δίκαιο μια έννοια που λέγεται “αναρρωτική άδεια”. Ή έστω, αν υπάρχει στον περίγυρο του κάποιος που έχει δουλέψει έστω μια μέρα στη ζωή του, τον καλούμε να αποκαλύψει στον κ. Κυρανάκη ότι μέχρι σήμερα στην Ελλάδα δεν είχαμε καθεστώς δουλείας» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ στο σχόλιό του για τις δηλώσεις του νεαρού «γαλάζιου» βουλευτή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter