Πρώτη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο συστημικό μπλοκ

Πρώτη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο συστημικό μπλοκ

Την παρέμβαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με επιστολή των πέντε βουλευτών μελών της επιτροπής προς τον πρόεδρο Αθανάσιο Μπούρα.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκλήθηκε από τη δημοσκόπηση της OpinionPoll η οποία δημοσιεύτηκε την περασμένη Δευτέρα και ήρθε να προσθέσει έναν ακόμη κρίκο στη μακρά αλυσίδα της στήριξης, πέρα από κάθε κανόνα δεοντολογίας, που προσφέρει το λεγόμενο συστημικό μπλοκ των ΜΜΕ και των εταιρειών δημοσκοπήσεων στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη και ταυτόχρονα της στοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του με κάθε ευκαιρία.

Το μπλοκ αυτό σύμφωνα με την εκτίμηση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην εν λόγω δημοσκόπηση ξεπέρασε και τον εαυτό του αφού δεν αναφέρει ούτε με παραγγελία ποιου διενεργήθηκε και ενδεχομένως πληρώθηκε. Εκτός κι αν διενεργήθηκε αυτοβούλως από μια ιδιωτική εταιρεία με σκοπό το κέρδος!

Σε κάθε περίπτωση στην Κουμουνδούρου σημειώνουν και όχι άδικα πως «βγάζει μάτι ότι είναι πλήρως εναρμονισμένη με τα πιο τρελά όνειρα του επικοινωνιακού επιτελείου του Μαξίμου» και «ακόμη και σε κάποιον που είναι φανατικός οπαδός του Μητσοτάκη ή του Λοβέρδου και φανατικός πολέμιος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γεννά ερωτηματικά».

Παράλληλα μοιάζει κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του Κυριάκου Μητσοτάκη αφού παρεμβαίνει και στα εσωτερικά του ΚΙΝΑΛ (γιατί αλήθεια;) εμφανίζοντας τον Ανδρέα Λοβέρδο να προηγείται μακράν των υπολοίπων υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος. Περιέργως δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Όμως είναι προφανές ότι ο δημοσκόπος που τη διενήργησε έχει σκοπό να στρώσει με βελούδο το μετεκλογικό έδαφος στον Κυριάκο Μητσοτάκη ακόμη κι αν το αποτέλεσμα δεν είναι ο θρίαμβος των 15 μονάδων προβάδισμα που του δίνει.

Η είδηση πάντως είναι ότι επιτέλους στον ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να αντιδράσουν αξιοποιώντας μάλιστα έναν νόμο του Θοδωρή Ρουσόπουλου (3603/2007) ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στη Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, να ζητήσει από τη δημοσκοπική εταιρία να παρέχει στην Επιτροπή πληροφορίες σχετικά με το κόστος, τον τρόπο και μέθοδο διενέργειας της δημοσκόπησης και εξαγωγής αποτελεσμάτων.

Μάλιστα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να κληθεί και ο Πρόεδρος του ΕΣΡ, ως εποπτεύων του ρυθμιστικού φορέα των Δημοσκοπήσεων, για τις ενέργειες του που απορρέουν από το νόμο.

Το αν η Επιτροπή θα κάνει δεκτό το αίτημα των πέντε μελών της μένει να το δούμε. Άλλωστε λένε στην Κουμουνδούρου αφού υπερασπίζονται τις δημοσκοπήσεις δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε. Η πραγματική είδηση είναι ότι και στην Κουμουνδούρου δείχνουν πλέον να αντιλαμβάνονται ότι δεν πάει άλλο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter