Πως θα καταλάβω ότι είμαι έτοιμος να τρέξω μαραθώνιο;

Πως θα καταλάβω ότι είμαι έτοιμος να τρέξω μαραθώνιο;

άνοιξη είναι η ιδανική εποχή για προπόνηση για πολλούς δρομείς, που δεν αντέχουν το χειμώνα, λόγω ανόδου της θερμοκρασίας. Ταυτόχρονα δεν είναι λίγοι αυτοί που ξεκινούν πιο εντατικές προπονήσεις τώρα, προκειμένου να προετοιμαστούν για έναν μαραθώνιο την το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Μετά από τόσους μήνες εκτός αγώνων, ίσως μάλιστα τώρα να είναι η καλύτερη εποχή για να ξεκινήσει κανείς την προετοιμασία του σιγά, σιγά και με αισιοδοξία να περιμένει την επανεκκίνηση των αγώνων από Σεπτέμβριο. Άλλωστε, έχουμε ξαναπεί ότι το να έχει κανείς ένα στόχο μπροστά του, μόνο καλό μπορεί να του κάνει στην πειθαρχία και τη συγκέντρωση στην προπόνηση.

Ετσι, το μεγάλο ερώτημα που γεννιέται είναι ένα. Πως μπορώ να καταλάβω ότι είμαι έτοιμος για να συμμετέχω σε μαραθώνιο; Το ερώτημα αυτό απαντά ο προπονητής και ιδρυτής της εταιρίας Body Lab, Kevin Hanover, δείχνοντας μερικά βήματα που θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε τον βαθμό ετοιμότητάς σας.

1.Αυξήστε σταδιακά τις αποστάσεις που τρέχετε

Το παραπάνω ισχύει τόσο για όσους δεν έχουν εμπειρία από τρέξιμο όσο και γι’ αυτούς που έχουν ασχοληθεί με τις μικρές αποστάσεις.

«Ο κάθε δρομέας έχει διαφορετικό τρόπο τρεξίματος και διαφορετικές αντοχές. Μην ανησυχήσετε αν δεν είστε γρήγοροι στο ξεκίνημα. Το ζητούμενο είναι η αντοχή και όχι η ταχύτητα», εξηγεί ο Hanover.

2.Να έχετε σχέδιο για ότι και να κάνετε

Ανεξάρτητα αν κάποιος είναι έμπειρος ή άπειρος το να έχει πλάνο είναι σημαντικό για να ξέρει που βαδίζει. Ο Hanover σημειώνει πως είτε κάποιος γυμνάζεται με προπονητή ή μόνος του πρέπει να εξετάζει την βελτίωσή του, προκειμένου να καταστρώσει τα σχέδιά του με μεγαλύτερη ακρίβεια, αλλά και να γλιτώσει τραυματισμούς και ασκήσεις που δεν του προσφέρουν κάτι.

3.Δοκιμαστείτε σε συνθήκες αγώνα

Οταν ολοκληρώσετε την βασική σας προπόνηση, δοκιμάστε να δηλώσετε συμμετοχή σε έναν αγώνα. Όχι Μαραθώνιο, αλλά μεγάλης απόστασης από Ημιμαραθώνιο και πάνω. Ετσι, θα δείτε τις αδυναμίες σας στην πράξη, αλλά και το τι πρέπει να κάνετε κατά την διάρκεια αγώνων.

Παραδείγματος χάριν, θα δείτε τι πρέπει να τρώτε πριν ή πόσα υγρά πρέπει να λαμβάνετε μέσα σε αγώνες, προκειμένου να μπορείτε να αναπληρώνετε τις δυνάμεις σας χωρίς να φορτώνετε υπερβολικά τον οργανισμό σας.

Επιπλέον, θα μπορέσετε να δείτε τον ρυθμό που πρέπει να έχετε κατά τη διάρκεια των αγώνων. Ετσι, θα μπορέσετε να δουλέψετε ακόμα περισσότερο στις προπονήσεις, αυξάνοντας τα χιλιόμετρα που τρέχετε, κάτι που θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε τις επιδόσεις σας και να είστε καλύτεροι τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

Πηγή: runnfun.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter