Πόλεμος πολιτικής επιβίωσης στο ΚΙΝΑΛ – Σαφάρι ψήφων με πυρά κατά της ΝΔ

Πόλεμος πολιτικής επιβίωσης στο ΚΙΝΑΛ – Σαφάρι ψήφων με πυρά κατά της ΝΔ

Η ηγετική ομάδα της Χαριλάου Τρικούπη προσπαθεί από καιρό να πείσει ότι έχει πετάξει την πολιτική μεζούρα για να μετρά την απόσταση που τη χωρίζει από Πειραιώς και Κουμουνδούρου.

Όμως, ενόψει των εσωκομματικών συνεδριακών διαδικασιών (ή και μελλοντικά εκλογικών στην κεντρική σκηνή), αποκτά βαρύτητα το… ένα κλικ δεξιά ή ένα κλικ αριστερά στην επικοινωνία, στη ρητορική, στην κατεύθυνση των πυρών. Δεν περνά απαρατήρητο ότι το τελευταίο διάστημα, όλο και πιο συχνά, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά θέτει στο στόχαστρό της τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του.

Το ηγετικό επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη σταθμίζει τα δεδομένα και ενισχύει περισσότερο τα πυρά προς την ΝΔ . Κι αυτό παρόλο που ασκείται πολιτική πίεση στο Κίνημα Αλλαγής από την Κουμουνδούρου. Δεν είναι μόνο γιατί το ΚΙΝΑΛ ως δύναμη της αντιπολίτευσης κατευθύνει την κριτική της εξ αντικειμένου προς την κυβέρνηση που είναι “γαλάζια”.

Η Φώφη Γεννηματά επιχειρεί να προσελκύσει περισσότερο ψηφοφόρους της λεγόμενης αριστερής σοσιαλδημοκρατίας, χωρίς να συγκρούεται με το ακροατήριο της …Κουμουνδούρου. Από τη μια, βλέπει την συντονισμένη επίθεση που δέχεται η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη από φιλοΝΔ δυνάμεις που στηρίζουν για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ τον βουλευτή και πρώην υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος μάλιστα κάνει συστηματική επικοινωνιακή εκστρατεία στο όνομα του “ήλιου του ΠΑΣΟΚ”. Η Φώφη Γεννηματά επιμένει σε όλους τους τόνους ότι η πολιτική της ΝΔ και η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρατά τη χώρα σε «πορεία συντήρησης και οπισθοδρόμησης».

Από την άλλη, κρίνει ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για να προσελκύσει ψηφοφόρους που είτε έφυγαν από το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και είναι κομματικά “ανέστιοι” είτε είχαν βρει πολιτικό απάγκιο στην Κουμουνδούρου είτε αναζητούν πιο μετριοπαθή μεταρρυθμιστική έκφραση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις παρεμβάσεις της, κατά την επίσκεψή της στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι (8/6/2021), απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως, σφοδρά πυρά εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με ιδιαίτερη έμφαση στα εργασιακά ενώ παράλληλα έδωσε το πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα που κατά την άποψη της Φώφης Γεννηματά είναι πρόταγμα για τη Χαριλάου Τρικούπη.

Μπροστά υπάρχουν δυο δρόμοι, παρατήρησε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας προς τους εργαζομένους στα ΕΛΤΑ, παρατήρησε ότι : «ο ένας είναι ο δρόμος που μας δείχνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ένας δρόμος συντηρητικός που ξεπουλά οτιδήποτε δημόσιο στους λίγους και ισχυρούς πελάτες της Νέας Δημοκρατίας. Ο άλλος είναι του πράσινου κοινωνικού συμβολαίου που έχει αναδείξει το Κίνημα Αλλαγής (…)».

Η Φώφη Γεννηματά που επαναδιεκδικεί την εκλογή της στην προεδρία του Κινήματος Αλλαγής χτίζει τη ρητορική της με επίθεση στη ΝΔ και με αποδόμηση του ΣΥΡΙΖΑ, διά της ήπιας αντιπαράθεσης με την Κουμουνδούρου, όποτε αυτό είναι εφικτό. Αυτή η τακτική μεταφράζεται με τη συνεχή διατύπωση από την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι «η μοναδική εναλλακτική, προοδευτική, σύγχρονη πρόταση για να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία της ψηφιακής και πράσινης ανάπτυξης τη οικονομίας με σεβασμό και στο περιβάλλον, αλλά κυρίως στον εργαζόμενο (…)».

Εστιάζει στο τρίπτυχο: πολλές ποιοτικές θέσεις εργασίας , φρένο στο brain rain, επιστροφή όσων έχουν φύγει. Και η Φώφη Γεννηματά συμπυκνώνει τη ρητορική της με συνθήματα συνεκτικά, που να ταιριάζουν και στην εσωκομματική μάχη και στην εκλογική εθνική κάλπη. Όπως το σύνθημα που εκτοξεύει επαναληπτικά προς εμπέδωση – “δυναμώστε” το ΚΙΝΑΛ για τη “νέα αλλαγή” που χρειάζεται ο τόπος…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter