Πόλο γυναικών: «Λέγαμε ότι θα το πάρουμε και το πήραμε» λένε τα κορίτσια του Ολυμπιακού για την κατάκτηση της Euroleague

Πόλο γυναικών: «Λέγαμε ότι θα το πάρουμε και το πήραμε» λένε τα κορίτσια του Ολυμπιακού για την κατάκτηση της Euroleague

Σε πελάγη ευτυχίας και δικαιολογημένα, ήταν όλοι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού, μετά τον 4ο ευρωπαϊκό τίτλο της ομάδας, που κατέκτησε χθες (1/5) στη Βουδαπέστη κόντρα στην οικοδέσποινα Ντοναϊσβάρος με 7-6 στον τελικό του φάιναλ-4.

Συγκινημένος ο προπονητής του 2ου τίτλου τhw Euroleague της ομάδας πόλο γυναικών του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης, δήλωσε μετά τον τελικό:

«Είχαμε πολλή νευρικότητα, υπήρχε μεγάλο άγχος, αλλά θέλω να ευχαριστήσω συγχαρώ όλα τα κορίτσια μου για αυτό που πέτυχαν. Μόνο στα όνειρά μου μπορούσα να φανταστώ τέτοια κατάληξη όταν αρχίσαμε τον Σεπτέμβριο και με όσες δυσκολίες αντιμετωπίσαμε.

Δεν ήταν το καλύτερό μας παιχνίδι, μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα, αλλά είδατε τι άμυνα παίξαμε στο τέταρτο οκτάλεπτο. Βάλαμε όλη την καρδιά μας, παίξαμε άμυνα σαν μανιακοί! Ήταν η θέληση που μας οδήγησε στη νίκη».

Τι δήλωσαν τα κορίτσια

Η αρχηγός του Ολυμπιακού, Άλκηστη Αβραμίδου μίλησε για τον θρίαμβο μέσα στη Βουδαπέστη:

«Είναι μια περίεργη χρονιά λόγω της πανδημίας. Είναι το πρώτο ευρωπαϊκό που σηκώνω ως αρχηγός, μια χρονιά που νιώθω ότι η ομάδα έχει φοβερή χημεία μεταξύ της και μέσα και έξω από νερό.

Είναι η πρώτη χρονιά που πηγαίνουμε με τόσο νεανικό ρόστερ και μόνο με Ελληνίδες. Λέγαμε από την αρχή ότι θα το πάρουμε παρά τις αντιξοότητες και το πήραμε. Επειδή είμαι σε θέση να γνωρίζω, χωρίς τη στήριξη του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη και της διοίκησης μας δεν θα είχαμε φτάσει στο πιο ψηλό σκαλί της Ευρώπης.

Είμαι πολύ υπερήφανη για όλη την ομάδα, τις συμπαίκτριες τους προπονητές και το επιτελείο. Ακόμα είμαστε σε κατάσταση σοκ. Καλή Ανάσταση σε όλο τον κόσμο και χαίρομαι γιατί κάναμε υπερήφανους τους φιλάθλους του Ολυμπιακού και όλη την Ελλάδα».

Βάσω Πλευρίτου: «Νομίζω ότι δεν χωράει κάποιο σχόλιο. Από το πρώτο δευτερόλεπτο που παίξαμε φέτος στην Ευρώπη ξέραμε ότι θα φτάσουμε στην κορυφή. Δεν υπήρχε τίποτα να μας σταματήσει, τίποτα να μας εμποδίσει. Ότι εμπόδιο βρίσκαμε μπροστά μας το ξεπερνούσαμε. Αρχικά θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο που μας πίστεψε και δηλώσαμε συμμετοχή στην Ευρώπη. Ξέραμε ότι παίζουμε στην Ουγγαρία και ότι η διαιτησία θα ήταν υπέρ τους. Αλλά παρ’ όλα αυτά τίποτα δεν μας εμπόδισε. Κάναμε πολύ καλή προπόνηση όλη τη χρονιά, παρότι δεν είχαμε αγώνες. Δεν αφήσαμε τίποτα να μας πάρει από κάτω.

Δώσαμε το 1000% του εαυτού μας. Το γκολ θα ερχόταν κάποια στιγμή το ξέραμε. Είναι το ίδιο πράγμα. Το ξέραμε ότι θα κερδίσουμε. Δεν υπήρχε τίποτα που θα μπορούσε να μας στερήσει την κορυφή».

Η αρχηγός του Ολυμπιακού Άλκηστη Αβραμίδου με το τρόπαιο

 

Χρυσή Διαμαντοπούλου: «Eννοείται ότι αυτό το ευρωπαϊκό έχει μια ιδιαίτερη γεύση. Δεν μπορώ να πω ότι δεν το πιστέψαμε και δεν το περιμέναμε. Ήταν κάτι το οποίο ήρθε σε καιρούς πολύ δύσκολους και όλες οι συνθήκες ήταν δύσκολες. Παρ’ όλα αυτά η χημεία της ομάδας ήταν ικανή για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Τα καταφέραμε και επιστρέψαμε στην κορυφή της Ευρώπης. Και στα δυο παιχνίδια τα κορίτσια έβγαλαν πολλά μπλοκ η άμυνα μπροστά ήταν εξαιρετική για αυτό δεχθήκαμε μόλις έξι γκολ που είναι πολύ λίγα για τελικό. Η ομάδα αυτή έχει πάρα πολύ μέλλον και σίγουρα θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί τα επόμενα χρόνια. Θα χτίσουμε κάτι πολύ όμορφο».

Μαργαρίτα Πλευρίτου: «Πραγματικά αυτός ο τίτλος είναι ο πιο ωραίος που έχουμε κατακτήσει. Υπήρχε πάρα πολύ συναίσθημα και είμαι υπερήφανη για όλα τα κορίτσια. Αυτή η ομάδα άξιζε να είναι στην κορυφή για αυτό και βρισκόμαστε εδώ. Οι νεαρές κοπέλες βοήθησαν όλες και στάθηκαν άξια στις περιστάσεις. Θέλω να ευχαριστούμε και το One Chanell που στήριξε την προσπάθειά μας και έδειξε και τους δυο αγώνες εδώ στη Βουδαπέστη. Μας είδαν οι οικογένειες μας και οι έλληνες φίλαθλοι τους οποίους κάναμε υπερήφανους. Προφανώς και αυτό που πετύχαμε ήταν τεράστιο αλλά θα συνεχίσουμε για τους δυο επόμενους στόχους που είναι το πρωτάθλημα και το κύπελλο».

Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη: «Ήταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία για όλα τα κορίτσια. Το χρωστάγαμε στους εαυτούς μας και την ομάδα. Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά φέτος, χωρίς αγώνες, χωρίς πολλές προπονήσεις και καταφέραμε με όλα αυτά τα εμπόδια να πάρουμε το ευρωπαϊκό. Είμαστε μια πολύ καινούργια ομάδα με νεανικό κορμό είναι μια τεράστια επιτυχία και νομίζω ότι θα έρθουν και άλλες στο μέλλον».

Ιωάννα Σταματοπούλου: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη για την ομάδα μου. Ήταν πολύ μεγάλο αυτό που πετύχαμε. Πίστευα σε αυτή την ομάδα από την αρχή και να συνεχίζουμε για το πρωτάθλημα. Το θέλαμε πάρα πολύ και το καταφέραμε ήταν πολύ δύσκολο από τη στιγμή που δεν είχαμε αγωνιστικό ρυθμό. Κι όμως ανταπεξήλθαμε και αυτό σημαίνει πολλά πράγματα».

Σταυρούλα Δουρέκα: «Αυτό το ευρωπαϊκό ήταν κάτι που το θέμα πάρα πολύ. Ήταν ο μεγάλος μας στόχος αυτή τη χρονιά και ήμασταν πολύ αισιόδοξοι ότι θα το πάρουμε. Το ξέραμε ότι θα το πετύχουμε. Μετά το δεύτερο παιχνίδι με τη Σαμπαντέλ η ψυχολογία της ομάδας είχε ανέβει πάρα πολύ. Ήρθαμε στη Βουδαπέστη με αυτό το στόχο και είμαστε πολύ χαρούμενες που το πετύχαμε. Είναι το καλύτερο Πάσχα της ζωής μας».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter