«Πόρτα» από το ΣτΕ στην αίτηση της εισπρακτικής Σιούφα για ακύρωση πειθαρχικών αποφάσεων

«Πόρτα» από το ΣτΕ στην αίτηση της εισπρακτικής Σιούφα για ακύρωση πειθαρχικών αποφάσεων

Απορριπτική ήταν η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) σε ότι αφορά τις αιτήσεις της δικηγορικής –εισπρακτικής εταιρείας «Σιούφας και Συνεργάτες» για αναστολή των πειθαρχικών αποφάσεων σε βάρος τους.

Συγκεκριμένα το Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις του διαχειριστή και εκπρόσωπου της δικηγορικής –εισπρακτικής εταιρείας «Σιούφας και Συνεργάτες», Γιώργο Σιούφα και της διευθύντριας των νομικών υπηρεσιών της εταιρείας Όλγα Ευτυχίδου, με τις οποίες ζητούσαν να ανασταλούν οι πειθαρχικές ποινές της προσωρινής αργίας του ενός έτους και των 6 μηνών που επιβλήθηκαν αντίστοιχα από το Δευτεροβάθμιο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο των Δικηγόρων, όπως και το πρόστιμο των 15.000 ευρώ που έχει επιβληθεί για μη σύννομες ενέργειες τους προς δανειολήπτες Τραπεζών, κ.λπ. Αντίθετα, το ΣτΕ έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής της εν λόγω εταιρείας μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση της κυρίας αίτησης που έχουν καταθέσει.

Ο κ. Σιούφας, η κυρία Ευτυχίδου και η εν λόγω εταιρεία μέσω του συνηγόρου τους Βασίλη Παπαδημητρίου, έχουν προσφύγει στο ΣτΕ και ζητούν να ανασταλούν και να ακυρωθούν οι πειθαρχικές ποινές που τους έχουν επιβληθεί. Ήδη, η κυρία αίτηση ακύρωσης έχει συζητηθεί (1.4.2021) και αναμένεται η έκδοση απόφασης.

Σύμφωνα, με την δευτεροβάθμια πειθαρχική απόφαση, η επίμαχη εταιρεία λειτουργεί με «εισπρακτική διαδικασία, που δεν υπάγεται στο έργο του δικηγόρου» και «δεν συνάδει με το δικηγορικό λειτούργημα», ενώ η συμπεριφορά της προσήκει «περισσότερο με ενασχόληση με εισπρακτική διαδικασία που δεν υπάγεται στο έργο του δικηγόρου».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter