Κυβερνητική παραδοχή: Αποκλιμάκωση και μείωση ασθενών σε ΜΕΘ σε τρεις εβδομάδες από σήμερα (Video)

Κυβερνητική παραδοχή: Αποκλιμάκωση και μείωση ασθενών σε ΜΕΘ σε τρεις εβδομάδες από σήμερα (Video)

Κυβερνητικά χείλη, εδώ και περίπου έναν χρόνο, διατυμπανίζουν συνεχώς πως «οι δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες». Ωστόσο, η υφυπουργός Υγείας, μετά από 5 μήνες lockdown, έθεσε χρονικό ορίζοντα… τριών εβδομάδων για να αποσυμπιεστούν οι ΜΕΘ.

Αργεί ακόμα η βελτίωση της εικόνας στις ΜΕΘ αλλά και η μείωση της πίεσης στο ΕΣΥ, όπως παραδέχτηκε η Ζωή Ράπτη, λέγοντας πως μία μικρή βελτίωση της κατάστασης αναμένεται «πολύ πιθανόν» σε τρεις εβδομάδες από σήμερα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η υφυπουργός Υγείας είπε: «Εάν συνεχίσουμε με αυτούς τους δείκτες, που σημαίνει ότι πάμε για αποκλιμάκωση είναι πολύ πιθανόν σε τρεις εβδομάδες από σήμερα να έχουμε και στις ΜΕΘ μια μείωση».

Ακόμα, σημείωσε ότι όπως λένε οι ειδικοί βρισκόμαστε στην κορύφωση του τρίτου κύματος, έχει όμως αρχίσει μια σταδιακή αποκλιμάκωση, και πρόσθεσε πως κοιτώντας τα νούμερα του επταημέρου, βλέπουμε σταδιακή αποκλιμάκωση τόσο στον δείκτη θετικότητας (- 7,5% περίπου) όσο και στον δείκτη των κρουσμάτων.

«Αυτό βέβαια δεν αντικατοπτρίζεται στις ΜΕΘ γιατί υπάρχει αυτή η χρονοκαθυστέρηση μεταξύ της καταγραφής της μείωσης των κρουσμάτων», πρόσθεσε.

Και κατέληξε στη διαπίστωση πως η βελτίωση της κατάστασης αναμένεται σε τρεις εβδομάδες από τώρα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter