Ραγκούσης για κατάργηση απλής αναλογικής: Μια ακραία αντιδημοκρατική και καλπονοθευτική νομοθετική επιλογή

Ραγκούσης για κατάργηση απλής αναλογικής: Μια ακραία αντιδημοκρατική και καλπονοθευτική νομοθετική επιλογή

«Aντιδημοκρατικό και ακραία καλπονοθευτικό» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για την εκλογή δημοτικών και περιφερειακών Αρχών ο Γιάννης Ραγκούσης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή.

«Εάν το πρόβλημα της κυβέρνησης ήταν η απλή αναλογική, «θα επαναφέρατε τα 3/5, και θα αφήνατε το σύστημα των δύο γύρων που είχε η Τοπική Αυτοδιοίκηση από το 1974… Αυτό που αλλάζετε με αυτό το νομοσχέδιο δεν είναι την απλή αναλογική με το 43%. Αλλάζετε το πλειοψηφικό δημοκρατικό 50%+1  για την εκλογή του δημάρχου και του περιφερειάρχη με το 43% το μειοψηφικό. Αυτή είναι η μείζονα αλλαγή που κάνετε, κύριε Βορίδη, με το νομοσχέδιο αυτό. Κάνετε κι άλλες, αλλά αυτή είναι η μείζονα αλλαγή. Δηλαδή αλλάζετε ένα πλειοψηφικό εκλογικό σύστημα με ένα μειοψηφικό εκλογικό σύστημα» ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Δεν υπήρχε πιο ακραία αντιδημοκρατική, πιο ακραία καλπονοθευτική επιλογή που να μπορούσατε να κάνετε από αυτό που κάνετε με αυτό το νομοσχέδιο. Κι έχετε παραποιήσει εντελώς τον κοινοβουλευτικό διάλογο για τη δημόσια συζήτηση, προσπαθώντας να συγκρίνετε και να συμπλεύσετε δύο ανόμοια πράγματα, το πώς εκλέγεται ο δήμαρχος και ο περιφερειάρχης με το πώς αναδεικνύονται οι συσχετισμοί μέσα στα δημοτικά και στα περιφερειακά συμβούλια. Αυτά είναι δύο άλλα πράγματα μεταξύ τους, ανεξάρτητα» πρόσθεσε.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter