«Σαρώνει» η ινδική μετάλλαξη με εκατόμβες νεκρών- Νυχθημερόν δουλεύουν τα κρεματόρια (Photos – Video)

«Σαρώνει» η ινδική μετάλλαξη με εκατόμβες νεκρών- Νυχθημερόν δουλεύουν τα κρεματόρια (Photos – Video)

Σοκάρουν οι εικόνες που έρχονται από την Ινδία με τους χιλιάδες νεκρούς που αποτεφρώνονται στα κρεματόρια ολόκληρο το 24ωρο, με τα στοιχεία να κάνουν λόγο για περισσότερες από 80 αποτεφρώσεις την ημέρα, σε δημόσιους χώρους.

Το σύστημα Υγείας της Ινδίας έχει καταρρεύσει καθώς η ινδική μετάλλαξη του κορονοϊού σαρώνει τη χώρα των 1,3 δισεκατομμυρίων κατοίκων. Η μετάλλαξή «B.1.617», πιστεύεται ότι εξαπλώνεται πιο εύκολα και θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι πιο θανατηφόρα από άλλα στελέχη, ενώ οι γιατροί λένε ότι οι ασθενείς τους είναι σημαντικά νεότεροι από ό,τι εκείνοι του πρώτου κύματος.

Στα νοσοκομεία της χώρας οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι αυξάνονται διαρκώς ενώ οι ιατροί της χώρας αναφέρουν ότι έχουν να αντιμετωπίσουν ολοένα και πιο νέους ασθενείς , ηλικίας από 12 έως 15 ετών.

Αρκετοί επιστήμονες θεωρούν ότι η ινδική μεταλλαγή του ιού ενδέχεται να μην αντιμετωπίζεται από τα υπάρχοντα εμβόλια.

Στη χώρα για πρώτη φορά χθες Τρίτη, ξεπεράστηκε το όριο των 2.000 θανάτων εξαιτίας της COVID-19 σε μια ημέρα, ενώ ο αριθμός των μολύνσεων ξεπέρασε, επίσης για πρώτη φορά, το επίπεδο των 295.000.

Σύμφωνα με το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας, τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 2.023 ασθενείς με την COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει τους 182.553 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.

Ταυτόχρονα, καταγράφηκε ρεκόρ εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2, με 295.041 σε 24 ώρες και συνολικά 15,6 εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν μολυνθεί.

Στην Ινδία των 1,3 δισ. κατοίκων καταγράφονται ο τέταρτος βαρύτερος απολογισμός θυμάτων της πανδημίας και ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός μολύνσεων στον κόσμο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο απαγόρευσε τα ταξίδια από την Ινδία, αλλά σύμφωνα με αρμόδιες αρχές που επικαλείται η tabloid Daily Mail, ίσως να είναι πολύ αργά αφού ήδη έχουν παρουσιαστεί περιπτώσεις της ινδικής μετάλλαξης σε Βρετανούς. Ο Μπόρις Τζόνσον θα πραγματοποιήσει απόψε συνέντευξη Τύπου για να απαντήσει στις ερωτήσεις σχετικά με το γιατί περίπου 900 άτομα έφθασαν από την Ινδία τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, ενώ στους Βρετανούς απαγορευόταν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter