Σε παράκρουση στη ΝΔ για τις πατέντες προσπαθούν να δικαιολογήσουν τον… Μητσοτάκη!

Σε παράκρουση στη ΝΔ για τις πατέντες προσπαθούν να δικαιολογήσουν τον… Μητσοτάκη!

Σε πλήρη σύγχυση βρίσκεται πλέον η Νέα Δημοκρατία η οποία χειροκροτούσε μέχρι πρόσφατα την απόρριψη οποιασδήποτε σκέψης για εξασφάλιση των πατεντών των εμβολίων κατά του κορονοϊού με στόχο την παραγωγή τους από εγχώριες βιομηχανίες.

Μετά το ηχηρό ράπισμα που ήρθε από τις ΗΠΑ και την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση η γραμμή Μητσοτάκη που υπερασπιζόταν ακόμα και στη Βουλή με ειρωνείες κατά του Αλέξη Τσίπρα τα επιχειρηματικά συμφέροντα των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών, η ΝΔ προσπαθεί να τροφοδοτήσει με επιχειρήματα τον φιλικό της Τύπο και τα φιλικά της Μέσα Ενημέρωσης.

Επειδή πάντως μια νέα δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη υπέρ των πατεντών δεν είναι εφικτή –υπάρχουν εξάλλου τα βίντεο με τις θέσεις του στη Βουλή – το ρόλο ανέλαβα αόριστοι κυβερνητικοί κύκλοι και νεοδημοκρατικές πηγές μέσω του «Κρατικού» (κυβερνητικού) Πρακτορείου Ειδήσεων – του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι πηγές λοιπόν αυτές επιτίθενται κατά του ΣΥΡΙΖΑ και τον κατηγορούν πως προσπαθεί να κερδίσει από τις εντυπώσεις «αναζητώντας θετική δημοσιότητα».

Δεν λένε ωστόσο πως ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ειρωνευόταν στη Βουλή τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως καλά που δεν πρότεινε και την κρατικοποίηση των εταιρειών.

Θυμίζουν μάλιστα πως η πρόταση για τη χρήση των πατεντών ως παγκόσμιο αγαθό είχε διατυπωθεί σε παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε στήριξη της πρότασης του Ηλία Μόσιαλου που είχε δημοσιευθεί στην «Frankfurter Allgemeine Zeitung» στις 6 Απριλίου του 2020.

Μα ακριβώς αυτό θυμούνται και οι πολίτες και τα ελεύθερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκατέλειψε μια τέτοια πρόταση για να υπερασπιστεί τη θέση και τα κέρδη των συγκεκριμένων φαρμακοβιομηχανιών απορρίπτοντας την πρόταση για απόκτηση των πατεντών;

Σημειώνουν μάλιστα την εμμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αρχική του πρόταση για τις πατέντες, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως έκανε την πρόταση με…. καθυστέρηση!
Για να αποπροσανατολίσουν μάλιστα το θέμα, κατηγορούν τον Αλέξη Τσίπρα πως αμφισβητούσε το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Δεν απαντούν σε δύο βασικά ερωτήματα:

  • Γιατί δεν μας λένε πώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης από υπερασπιστής (αρχικά) της απόκτησης της πατέντας έγινε πολέμιος και
  • Με αυτά τα δεδομένα και με δεδομένο πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είχε δεύτερο σχέδιο για απόκτηση εμβολίων, πόσο έχει καθυστερήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού και πόσο έχει καθυστερήσει χρονικά η τόσο επιθυμητής ανοσία της αγέλης.

Ας απαντήσει σε αυτά η κυβέρνηση είτε μέσω κύκλων, είτε επισήμως αναγνωρίζοντας τα τεράστια και τραγικά της λάθη.

Διαβάστε επίσης: Όταν η ΝΔ αποκαλούσε «μπούρδες» τα περί πατέντας των εμβολίων (Video)

Διαβάστε επίσης: 

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης με χλεύαζε για την απελευθέρωση της πατέντας των εμβολίων όταν τώρα το ζητούν οι ΗΠΑ

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter