Παρατημένο στην τύχη του το Δρομοκαΐτειο: «Ήταν τέσσερις μέρες χωρίς γιατρό»

Παρατημένο στην τύχη του το Δρομοκαΐτειο: «Ήταν τέσσερις μέρες χωρίς γιατρό»

Αφημένοι στην τύχης τους ασθενείς  και υγειονομικοί του «Δρομοκαΐτειου» μετά  την μεγάλη διασπορά που διαπιστώθηκε πριν λίγες μέρες

Οι εργαζόμενοι του γηροψυχιατρικού τμήματος προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις αλλά χωρίς εφόδια να αντιμετωπίσουν τον κορονοϊό σε μια κλινική με πολλές ιδιαιτερότητες.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο documentonews.gr o Γενικός Γραμματέας του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου κ. Σίσκας Ιωσήφ περιγράφει την δραματική κατάσταση. «Δεν υπάρχει γιατρός, η κλινική ήταν τέσσερις μέρες χωρίς γιατρό, ήταν μόνο μια ειδικευόμενη της ψυχιατρικής για να κοιτάξει περιστατικά covid»  και συνεχίζει «από χθες έρχεται παθολόγος ο οποίος δεν είναι σταθερά στο τμήμα γιατί συνολικά είναι τρεις παθολόγοι για όλο το νοσοκομείο και συγκεκριμένα για 440 ασθενείς».
H κλινική αυτή την στιγμή νοσηλεύει 18 θετικά περιστατικά κυρίως μεγάλης ηλικίας άνθρωποι και το λιγοστό και ανεκπαίδευτό προσωπικό προσπαθεί να κάνει τα αδύνατα δυνατά. «Από την Παρασκευή το μεσημέρι μέχρι την Δευτέρα το πρωί δεν έχουμε εργαστήριο, δεν έχουμε ακτινολογικό, δεν έχουμε καρδιολόγο, δεν θα έχουμε νευρολόγο και δεν θα έχουμε και παθολόγο» εξηγεί ο κ. Σίσκας.
«Όταν ο κόσμος όλος πνίγεται εμείς θα βάλουμε πλάτη αλλά όχι όμως έτσι, πρέπει να φέρουν έναν παθολόγο  να έχει καρδιολόγο το Σαββατοκύριακο να έχει υλικό να φέρουν τις στολές που χρειάζονται» καταλήγει.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter