Σπύρος Χρυσικόπουλος: Σαν να κολύμπησε την απόσταση Αθήνα – Μυτιλήνη!

Σπύρος Χρυσικόπουλος: Σαν να κολύμπησε την απόσταση Αθήνα – Μυτιλήνη!

Μοναδικές στιγμές εκτυλίχθηκαν την Κυριακή 16 Μαΐου στο κλειστό κολυμβητήριο του Ο.Α.Κ.Α., καθώς ολοκληρώθηκε η προσπάθεια του Έλληνα κολυμβητή υπέρ-αποστάσεων, Σπύρου Χρυσικόπουλου σχετικά με την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ Γκίνες.

Ο Σπύρος Χρυσικόπουλος έπρεπε να καλύψει μέσα σε μια εβδομάδα τουλάχιστον 250χλμ. για να είναι σε θέση να διεκδικήσει τον τίτλο του κατόχου ρεκόρ Γκίνες.

Η εκκίνηση δόθηκε την Κυριακή 9 Μαΐου στις 12:00 και ο Έλληνας κολυμβητής υπέρ-αποστάσεων κάλυψε τα πρώτα 100χλμ. μόλις την επόμενη μέρα, κολυμπώντας αδιάκοπα.

Η πρώτη ολιγόλεπτη ξεκούραση του αθλητή πραγματοποιείται το δεύτερο 24ωρο και παρόλο που οι πρώτοι σωματικοί πόνοι έκαναν την εμφάνισή τους , δεν κατάφεραν να αποσυντονίσουν τον αθλητή και να τον επιβραδύνουν από την πλώρη που είχε χαράξει προς τον στόχο που δεν ήταν άλλος από την συμπλήρωση των 250χλμ.

Και ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν κολυμπήσει 250χλμ. συνολικά στη ζωή τους, ο Σπύρος όχι μόνο κατάφερε να τα καλύψει, αλλά το πέτυχε 3 μέρες νωρίτερα από τη χρονική προθεσμία που είχε. Πιο συγκεκριμένα, ενώ είχε χρόνο να διανύσει αυτή την απόσταση μέχρι την Κυριακή 16 Μαΐου, ο Σπύρος κατάφερε  να πιάσει το όριο ξημερώματα Παρασκευής, έχοντας στη διάθεσή του άπλετο χρόνο να εκτοξεύσει το τελικό νούμερο των χιλιομέτρων.

Την Κυριακή λοιπόν 16 Μαΐου κάτω μια άκρως συγκινησιακή ατμόσφαιρα τα ρολόγια σταματούν στις 12:00 ακριβώς, ο Σπύρος ολοκληρώνει την προσπάθεια και η συνολική καταμέτρηση των κριτών μουδιάζει το μυαλό: 358,2χλμ. σε 7 ημέρες.

Δηλαδή, είναι σαν να κολύμπησε την απόσταση Αθήνα – Μυτιλήνη.

Ο Σπύρος γράφει ιστορία και γίνεται ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που κολυμπάει τη μεγαλύτερη κολυμβητική απόσταση σε 50μ. πισίνα σε μια εβδομάδα, μια απόσταση δύσκολα θα μπορέσει να κατατριφθεί.

Αυτό που απομένει είναι να συλλεχθούν όλα τα στοιχεία που καταγράφηκαν και τις 7 ημέρες της προσπάθειας και τα οποία απαιτούνται από το Guinness World Record και έπειτα από εξονυχιστικό έλεγχο, να αποδοθεί στο Σπύρο ο τίτλος κατόχου του ρεκόρ Γκίνες.

Τον κύριο Χρυσικόπουλο, τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κύριος  Λευτέρης Αυγενάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα, κυρία Λουκία Κεφαλογιάννη, η Σύμβουλος Άθλησης Περιφερειάρχη Αττικής, κυρία Χριστίνα Γαλανοπούλου και από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος ο Γενικός Γραμματέας κύριος Στέφανος Αυγουλέας και η κυρία Καλλιόπη Αραούζου μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Εκπρόσωπος Αθλητών.

Συγκινητική στιγμή για τον αθλητή ενώ κολυμπούσε, ήταν όταν αντίκρισε τον μεγαλύτερο δρομέα  αποστάσεων όλων των εποχών κ. Γιάννη Κούρο, με πολλά ρεκόρ Γκίνες στην κατοχή του τα οποία έχουν μείνει απλησίαστα, και τον κ. Κανέλλο Κανελλόπουλο, πρωταθλητή ποδηλασίας και κάτοχο ρεκόρ Γκίνες.

Πηγή: runnfun.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter