Στους «γαλάζιους» εμβολιασμούς ποντάρει ο Μητσοτάκης για να αλλάξει την ατζέντα

Στους «γαλάζιους» εμβολιασμούς ποντάρει ο Μητσοτάκης για να αλλάξει την ατζέντα

«Γαλάζια ελευθερία» η επιχείρηση εμβολιασμού των νησιών.

Στον εμβολιασμό επιμένει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε μία προσπάθεια να διαμορφώσει θετική ατζέντα, παρότι ο συνολικός σχεδιασμός έχει καθυστερήσει.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα παρουσίασε την επιχείρηση με έναν ακόμη ευφάνταστο τίτλο «Γαλάζια Ελευθερία» για τον εμβολιασμό των νησιών, σε τηλεδιάσκεψη με την συμμετοχή των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων καθώς επίσης των τεσσάρων περιφερειαρχών και 19 δημάρχων.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός στόχος είναι ο καθολικός και πλήρης εμβολιασμός των μονίμων κατοίκων των νησιών το αργότερο έως τα τέλη Ιουνίου. Αν και ο τουρισμός έχει ήδη ανοίξει και οι μετακινήσεις απελευθερώνονται από τις 14 Μαίου, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «οι νησιώτες μας δηλαδή να υποδεχθούν το φετινό καλοκαίρι ασφαλείς και απόλυτα θωρακισμένοι από τον κορονοϊό».

Συγκέκριμένα «η επιχείρηση Γαλάζια Ελευθερία» αφορά στον καθολικό εμβολιασμό όλων των κατοίκων άνω των 18 ετών σε 19 νησιά, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, ενώ έχουν ολοκληρωθεί ήδη οι εμβολιασμοί σε 32 νησιά και σε άλλα 36 ολοκληρώνονται έως τέλος Μαΐου. Στο πλαίσιο αυτό συγκροτούνται νέα εμβολιαστικά κέντρα από τις δυνάμεις του ΕΣΥ και κινητά συνεργεία εμβολιασμού που θα υποστηρίξουν την ολοκλήρωση του καθολικού εμβολιασμού. Η επιχείρηση θα ενισχυθεί από εθελοντικές οργανώσεις και κινητές ιατρικές μονάδες, αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που υλοποιούνται από την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση και Πρόοδος», το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τη «Σύμπλευση». Επίσης προβλέπεται η ένταξη εμβολιαστικών κέντρων ιδιωτικών μονάδων.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι η πρώτη μεγάλη παραλαβή των μονοδοσικών εμβολίων της Johnson & Johnson στα τέλη του μήνα θα κατευθυνθεί εκεί, καθώς στα 19 μεγαλύτερα νησιά ζουν περισσότεροι από 700.000 συμπολίτες μας. Η οργάνωση της εκστρατείας θα γίνει με τη βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων και θα εξελίσσεται ταυτόχρονα με την εθνική εκστρατεία.

Αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς σε εθνικό επίπεδο: «ξεπερνάμε σταθερά τους 100.000 εμβολιασμούς ημερησίως. Πάνω από 2,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, 1,3 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν κάνει και τις δύο δόσεις και παραπάνω από 4 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν κάνει ή έχουν κλείσει ραντεβού. Εκτιμούμε ότι τα ποσοστά εμβολιασμού των ηλικιακών ομάδων άνω των 60 στα τέλη Μαΐου θα κυμαίνονται από το 68 έως το 80%».

Αν και απέφυγε να κάνει αναφορά στην Κάλυμνο δεν παρέλειψε να ζητήσει υπευθυνότητα από όλους: «Καθώς ανοίγουμε σταδιακά την οικονομική και την κοινωνική δραστηριότητα, απαιτείται από όλους πολύ μεγάλη προσοχή. Έτσι ώστε να μην έχουμε τοπικές εξάρσεις, τοπικές επιδημίες, που θα μας οδηγήσουν στη λήψη τοπικών περιοριστικών μέτρων», ανέφερε χαρακτηρισικά.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter