Στη Βουλή το νομοσχέδιο λαιμητόμος για τα εργασιακά

Στη Βουλή το νομοσχέδιο λαιμητόμος για τα εργασιακά

Στη Βουλή κατατέθηκε από το υπουργείο Εργασίας το νομοσχέδιο που «ξηλώνει» όποιο εργασιακό δικαίωμα απέμεινε από την οκταετία των μνημονίων, διπλασιάζει τις υπερωρίες και αντικαθιστά την πληρωμή τους με ρεπό.

Ο… Superman των εργοδοτών και του ΣΕΒ, Κωστής Χατζηδάκης, έχει δεχτεί σφοδρή κριτική από σύσσωμη την αντιπολίτευση, ενώ ήδη έχουν πραγματοποιηθεί κινηματικές διαδικασίες κατά του σχεδίου νόμου που χαρακτηρίζεται «ταφόπλακα» των εργασιακών κεκτημένων.

Μάλιστα, φορείς και συλλογικότητες πέταξαν έξω από το υπουργείο Εργασίας από ελιές μέχρι και ψεύτικα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, στα οποία αναγραφόταν η λέξη: «ρεπό».

Το νομοσχέδιο αναμένεται να κορυφώσει την κοινωνική ένταση που σοβεί από την περίοδο του σκληρού και παρατεταμένου lockdown, ενώ θα ανεβάσει κατακόρυφα το πολιτικό θερμόμετρο εντός του Κοινοβουλίου.

Κατά τις πληροφορίες, το νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα και αναμένεται να ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής στις 17 του μήνα.

Η ανάλυση των συνεπειών της ρύθμισης


Το σχέδιο νόμου:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter