Στον Άρειο Πάγο η δικηγόρος οικογενειών που έχουν καταγγείλει «σημεία και τέρατα» για τα Γηροκομείο στα Χανιά

Στον Άρειο Πάγο η δικηγόρος οικογενειών που έχουν καταγγείλει «σημεία και τέρατα» για τα Γηροκομείο στα Χανιά

Η πληρεξούσια δικηγόρος οικογενειών που έχουν προβεί στις σοκαριστικές καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης και θανάτων ανυπεράσπιστων ηλικιωμένων στο περιβόητο Γηροκομείο στα Χανιά υπέβαλλε σήμερα σχετική αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η αναφορά της δικηγόρου, Μαρίας Παπαδάκη, εστιάζει σε ευθύνες της Περιφέρειας Κρήτης και της Αντιπεριφέρειας Χανίων, που είναι υπεύθυνες ως εποπτεύουσες αρχές, για τη λειτουργία του Γηροκομείου.

Γέροντες κλειδωμένοι στο υπόγεια

Για προφανείς παραβιάσεις, αναφέροντας συγκεκριμένα περιστατικά,αλλά και για πλημμελή ελέγχους των εποπτευουσών αρχών στην δομή που
λειτουργούσε για μια δεκαετία χωρίς άδεια, αναφέρθηκε σε δηλώσεις της η κ.Παπαδάκη.

Υποστήριξε μεταξύ άλλων η δικηγόρος των οικογενειών:

“Όταν έγινε έλεγχος πριν λίγες εβδομάδες βρέθηκαν 55 άτομα υπό την εποπτεία μιας και μόνο υπαλλήλου, κάτι που παραβιάζει σαφώς το νόμο. Πολλοί από τους γέροντες βρέθηκαν κλειδωμένοι στο υπόγειο. Πρόκειται για προφανείς παραβάσεις που δεν μπορεί να διαφεύγουν του ελέγχου της περιφέρειας.Οι ύποπτοι αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν αναφορές στις αρχές, ενώ υπάρχουν μηνύσεις και άλλες καταγγελίες από το 2009 που δεν μπορούν να παραβλεφθούν από την εποπτεύουσα αρχή”.

Σχολιάζοντας η κα Παπαδάκη δήλωση των δικηγόρων των υπευθύνων του γηροκομείου, σύμφωνα με την οποία “στο θέμα της πυρασφάλειας οι μέχρι τώρα έλεγχοι δεν ανέδειξαν πρόβλημα” αναρωτήθηκε ” πως γίνεται αυτό; Η μονάδα από το 2009 έως το 2019 λειτουργούσε χωρίς άδεια” .

“Αυτές οι δηλώσεις εύλογα μας θορύβησαν, συνέχισε, όπως επίσης όταν οι συνήγοροι των υπόπτων κάλεσαν μάρτυρες, μεταξύ των οποίων ν στελέχη της περιφέρειας και της εποπτεύουσας αρχής. Μου φαίνεται εξαιρετικά παράδοξο να γίνονται δημόσιες δηλώσεις που διαψεύδονται παραχρήμα από έγγραφα, σε μια τέτοια υπόθεση δημοσίου ενδιαφέροντος.

Το στάδιο αυτό δεν είναι το στάδιο που λαμβάνονται καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης και το αίτημα υποβάλλεται χάριν εντυπωσιασμού. Οι ύποπτοι έχουν καταρτίσει κατάλογο με 148 μάρτυρες υπεράσπισης αλλά ακόμα αδυνατούν να μας πουν τον αριθμό των νεκρών στο γηροκομείο”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter