Στον «αέρα» τα εκλογικά στοιχεία των πολιτών

Στον «αέρα» τα εκλογικά στοιχεία των πολιτών
Φωτογραφία αρχείου

Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί το γεγονός πως με μερικά κλικ στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών για τους Ετεροδημότες και τη γνώση ορισμένων βασικών στοιχείων μπορεί να επιτευχθεί πρόσβαση στα εκλογικά στοιχεία οποιουδήποτε πολίτη.

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών και συγκεκριμένα στο παράρτημα που αφορά την υποβολή αιτήσεων για ετεροδημότευση, υπάρχει η δυνατότητα με τη συμπλήρωση του ονοματεπωνύμου, του πατρωνύμου και του έτους γεννήσεως να εμφανιστούν… φόρα παρτίδα τα στοιχεία των εκλογέων.

Τοποθετώντας αυτά τα στοιχεία, ανοίγει νέα σελίδα, στην οποία εμφανίζεται ο εκλογικός αριθμός του πολίτη, ο αριθμός δημοτολογίου αλλά και το εκλογικό διαμέρισμα στο οποίο εντάσσεται.

Με λίγα λόγια, έχοντας τη γνώση ορισμένων βασικών στοιχείων, μπορεί ο οποιοσδήποτε να έχει πρόσβαση στα εκλογικά στοιχεία του κάθε ενός. Στη συνέχεια εμφανίζεται η επιλογή «υποβολή αίτησης ετεροδημότη» στην οποία μπορεί ο ενδιαφερόμενος να προχωρήσει στην αίτηση για ετεροδημότευση, ωστόσο για να «σφραγιστεί» η διαδικασία και να καταχωρηθεί ο πολίτης στους νέους καταλόγους, όπως ενημερώνει το υπουργείο Εσωτερικών «η αίτηση πρέπει να εκτυπωθεί δύο φορές, έτσι ώστε να δοθεί η μία στον ετεροδημότη και η άλλη στον Δήμο Διαμονής», ενώ απαιτείται η σχετική ταυτοποίηση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter