Στο ΣτΕ οι καταστηματάρχες για την κλειστή εστίαση – Ζητούν να ακυρωθεί η Κ.Υ.Α.

Στο ΣτΕ οι καταστηματάρχες για την κλειστή εστίαση – Ζητούν να ακυρωθεί η Κ.Υ.Α.

Να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη, η πρόσφατη νέα κοινή υπουργική απόφαση για τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοϊού και ειδικότερα το σκέλος που αφορά το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης, ζητά το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης («ΠΑ.Σ.Κ.Κ.Ε.ΔΙ») από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η εστίαση είναι ο κλάδος που έχει πληγεί περισσότερο από όλους την περίοδο της πανδημίας, με σχεδόν τους μισούς καταστηματάρχες να μην είναι σίγουροι για το αν θα καταφέρουν να ανοίξουν ξανά.

Συγκεκριμένα, η «ΠΑ.Σ.Κ.Κ.Ε.ΔΙ» που μετράει σχεδόν 40.000 μέλη ζητάει από το ΣτΕ να ακυρωθεί η υπ΄ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.17698/ 9.3.2021 Κ.Υ.Α. για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού για το χρονικό διάστημα από 20 Μαρτίου έως 29 Μαρτίου 2021.

Το Σωματείο μεταξύ άλλων κάνει λόγο για παραβίαση της συνταγματικής αρχής της ισότητας καθώς όπως υποστηρίζουν επιτρέπεται η λειτουργία των εστιατορίων των ξενοδοχείων, ενώ ζητάει την άμεση επαναλειτουργία της εστίασης με αυστηρά πρωτόκολλα έτσι ώστε να μην ξανακλείσουν.

Ο δικηγόρος του Σωματείου Γ. Λαφαζάνος αναμένεται να καταθέσει στο ΣτΕ, για το ίδιο θέμα αίτηση αναστολής της προσβαλλόμενης Κ.Υ.Α., αλλά και αίτημα προσωρινής διαταγής έτσι ώστε να «παγώσει» προσωρινά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter