Στρίβειν δια της αοριστίας η κυβέρνηση για τη σχέση της με τον Μένιο Φουρθιώτη

Στρίβειν δια της αοριστίας η κυβέρνηση για τη σχέση της με τον Μένιο Φουρθιώτη

Σε δύσκολη θέση έχει περιέλθει η κυβέρνηση από την υπόθεση Φουρθιώτη μετά και τις δηλώσεις που έκανε στο Documento ο πρώην υπουργός Εργασίας και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Γιάννης Βρούτσης.

Το ζήτημα τέθηκε στο μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών από το Documento και την Αυγή. Στην ερώτηση του Documento: Κυρία εκπρόσωπε έχει κάποιο σχόλιο η κυβέρνηση για τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση στο Documento ότι η υπόθεση Φουρθιωτη του στοίχισε πολιτικά. Τι απαντά η κυβέρνηση στον ΣΥΡΙΖΑ που ρωτά «τι συνδέει τον κ. Φουρθιωτη με το Μέγαρο Μαξίμου», η Αριστοτελία Πελώνη απάντησε ότι «το τελευταίο -περί του ότι του στοίχισε πολιτικά- είναι αυθαίρετη ερμηνεία. Για την ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «Η κυβέρνηση ουδέποτε είχε ή έχει οποιαδήποτε επικοινωνία με το συγκεκριμένο πρόσωπο». Αν και η ερώτηση ήταν σαφής για τις δηλώσεις που έκανε ο κ. Βρούτσης η κ. Πελώνη φρόντισε να πει ότι «ο κ. Βρούτσης δεν έδωσε συνέντευξη αλλά απάντησε σε ερωτήσεις σε τηλεφωνική συνομιλία».

Στην ερώτηση της Αυγής: «Πώς τοποθετείται η κυβέρνηση στις καταγγελίες του Γιάννη Βρούτση για τηλεοπτικό πρόσωπο που προσπαθούσε να αποσπάσει χρήματα από το πρόγραμμα Συν-Εργασία και μετά προχώρησε σε απειλές και επεισόδιο στο υπουργείο Εργασίας όταν αποκαλύφθηκε το κόλπο του;», η κ. Πελώνη απάντησε ότι ο «κ. Βρούτσης έχει κάνει ανάρτηση που αναφέρει πως αντιμετώπισε νομοθετικά το θέμα των επιχορηγήσεων».

Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους της ΝΔ μετά τις δηλώσεις στο Documento υπήρξε επικοινωνία του επιτελείου του Μεγάρου Μαξίμου με τον πρώην υπουργό και ακολούθησε η διευκρινιστική του ανάρτηση. Είναι σαφές ότι το Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθεί να καλύπτει τον κ. Φουρθιώτη, γι αυτό και δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες για την σκανδαλώδη αστυνομική προστασία που του είχε χορηγηθεί καταχρηστικά και η οποία του αφαιρέθηκε. Είναι επίσης σαφές ότι το Μέγαρο Μαξίμου ενοχλήθηκε γιατί ο κ. Βρούτσης μίλησε στο Documento.

Πάντως το ερώτημα «τί συνδέει το Μαξίμου με τον κ. Φουρθιώτη και γιατί απολαμβάνει πολιτικής προστασίας;», δεν το θέτει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι το ερώτημα που απασχολεί τους βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ παρότι από το Μέγαρο Μαξίμου έχει επιβληθεί ομερτά, τόσο προς τα στελέχη της όσο και προς τα συστημικά μέσα ενημέρωσης που συμπεριφέρονται ωσάν η ανοχή στον κ. Φουρθιώτη από την ΕΛ. ΑΣ και ακολούθως από το Μέγαρο Μαξίμου να είναι συνηθισμένη συμπεριφορά του συστήματος εξουσίας που δεν χρήζει κριτικής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter