Δυναμική συγκέντρωση στο Σύνταγμα κατά της κυβερνητικής πολιτικής

Δυναμική συγκέντρωση στο Σύνταγμα κατά της κυβερνητικής πολιτικής

Μεγάλη διαδήλωση για την υπεράσπιση της υγείας, για τα δικαιώματα των εργαζομένων, κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Αθήνα.

Σωματεία εργαζομένων από διάφορους κλάδους, Σωματεία Υγειονομικών, αυτοαπασχολούμενοι και φοιτητές ένωσαν τις φωνές τους σε ένα μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα και έστειλαν αγωνιστική απάντηση.

«Στο lockdown που προσπαθούν να επιβάλλουν στη ζωή μας και στα δικαιώματά μας απαντάμε με lockdown στην πολιτική τους. Δε θα τους επιτρέψουμε να παίζουν με τη ζωή μας και την υγεία μας» τονίζει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), που καλούσε στις 6.30 στο Σύνταγμα. Μαζί της καλούσαν στην κινητοποίηση η ΠΟΕΔΗΝ, η ΑΔΕΔΥ, η ΔΟΕ, καθώς και η Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών.

Κάλεσμα από το ΠΑΜΕ

Με βασικό σύνθημα «Ένας χρόνος πανδημίας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή» συγκεντρώθηκαν στις 6 στα Προπύλαια σωματεία και συνδικαλιστικοί φορείς για το προαναγγελθέν εδώ και αρκετές μέρες παναττικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

«Η αποκάλυψη της εγκληματικής πολιτικής κυβέρνησης – εργοδοσίας, οι εκατοντάδες παρεμβάσεις των σωματείων είναι αυτά που σήμερα φοβούνται και γι’ αυτό έχουν λυσσάξει να καταστείλουν κάθε φωνή που αγωνίζεται και αντιστέκεται. Γι’ αυτό βαράνε στο ψαχνό και συκοφαντούν τους λαϊκούς αγώνες, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, ώς και τους υγειονομικούς», αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση συνδικάτων, εργατικών κέντρων και φορέων.

Παρέμβαση από τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Παρέμβαση και από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα για την συμφωνία με την Ελληνικός Χρυσός που συζητιέται την Τετάρτη 17 Μαρτίου στη Βουλή. Μερικά από τα συνθήματα ήταν η «Εξόρυξη δεν γίνεται μη τρέφετε ελπίδες, αν θέλετε χρυσό ανοίξτε τις θυρίδες» «Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter