Μακρόν: Ιστορική η Συμφωνία των Πρεσπών – Τσίπρας και Ζάεφ επέδειξαν πολιτικό θάρρος

Μακρόν: Ιστορική η Συμφωνία των Πρεσπών – Τσίπρας και Ζάεφ επέδειξαν πολιτικό θάρρος

Με τα καλύτερα λόγια για την επίτευξη της Συμφωνίας των Πρεσπών μίλησε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, στη χθεσινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ στο Παρίσι.

Ο Εμανουέλ Μακρόν χαρακτήρισε ως ιστορική τη Συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας. Απευθυνόμενος στον Ζόραν Ζάεφ, υπογράμμισε ότι τόσο εκείνος όσο και ο Αλέξης Τσίπρας επέδειξαν μεγάλο πολιτικό θάρρος.

«Σας δέχομαι στο Παρίσι ως σύμμαχο, ενόψει της Συνόδου Κορυφής στο ΝΑΤΟ. Η χώρα με την πλήρη στήριξη της Γαλλίας κατέστη μέλος της Συμμαχίας, αφότου δόθηκε τέλος στις διαφορές με την Ελλάδα. Η Συμφωνία των Πρεσπών, που εσείς αγαπητέ Ζόραν επεξεργαστήκατε από κοινού με τον Αλέξη Τσίπρα, αξίζει να χαρακτηριστεί ως ιστορική. Επιδείξατε μεγάλο πολιτικό θάρρος για να επιτύχετε και να πείσετε τον λαό σας. Θέλω να υπενθυμίσω ότι τίποτε δεν είχε γραφεί εκ των προτέρων. Εσείς τη διαμορφώσατε και την υιοθετήσατε με τον Αλέξη Τσίπρα και την ενισχύσατε», ανέφερε την Πέμπτη ο Γάλλος πρόεδρος, σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΙΑ.

Παράλληλα, ο Μακρόν σημείωσε ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Βόρειας Μακεδονίας στην Ε.Ε πρέπει να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν «χωρίς αναβολές».

Από την πλευρά του, ο Ζόραν Ζάεφ μίλησε για την «ξεχωριστή θέση» του Μακρόν στην ανάπτυξη φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. «Επίκεται η Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Ιούνιο και αυτή αποτελεί πραγματική ευκαιρία για να σημειωθεί βήμα προς τα εμπρός και για λύση που θα άρει τα εμπόδια στην ευρωπαϊκή μας πορεία. Ο διάλογος φέρνει λύση», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter