Συνέδριο Γονιμότητας: Αναβάλλεται επ’ αόριστον μετά το φιάσκο

Συνέδριο Γονιμότητας: Αναβάλλεται επ’ αόριστον μετά το φιάσκο

Ο σάλος και η δημόσια κατακραυγή που προκλήθηκε από το ντροπιαστικό προωθητικό βίντεο για το περιβόητο «1ο συνέδριο Γονιμότητας» που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στα Γιάννενα στις 2-4 Ιουλίου ήταν αρκετός για να οδηγηθεί προς αναβολή, καθώς οι συμμετέχοντες και οι υποστηρικτές του αποσύρουν σταδιακά τη στήριξή τους.

Ήδη η ιστοσελίδα του Συνεδρίου έχει απενεργοποιηθεί. Αφ’ ότου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, απέσυρε την υποστήριξή της στο Συνέδριο, σχεδόν όλοι οι επίσημοι συμμετέχοντες αποκήρυξαν δημοσίως το χαρακτήρα και το περιεχόμενο του σποτ και διαχώρισαν τη θέση τους. Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης έσπευσε αμέσως μετά κι αυτός να την… κάνει, δηλώνοντας, κάπως όψιμα είναι η αλήθεια, ότι δεν είχε δώσει την συγκατάθεσή του και ότι “έκπληκτος” είδε το όνομά του στον κατάλογο των ομιλητών. Ακόμα και ο ίδιος ο δήμαρχος της πόλης απέσυρε την ομιλία του και τον χαιρετισμό του, μόλις είδε το προωθητικό βίντεο αλλά και το κείμενο της πρόσκλησης, όπως δήλωσε. Ούτε ως δήμαρχος, ούτε ως επιστήμονας μου επιτρέπεται η συμμετοχή, ξεκαθάρισε ο Μωυσής Ελισάφ, δήμαρχος Ιωαννίνων και γιατρός!

Την ίδια ώρα, αν και οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να κατεβάσουν το επίμαχο σποτ, σε ανάρτηση τους στα social media τονίζουν πως σκοπός δεν ήταν να προσβάλουν τις γυναίκες ούτε να ενισχύσουν στερεοτυπικά πρότυπα, αλλά να ενημερώσουν όσες θέλουν να τεκνοποιήσουν ότι μετά από κάποια ηλικία μειώνεται η ικανότητα αυτή. Ο ιθύνων νους του σποτ, η δημοσιογράφος και αρχισυντάκτρια της πρωινής εκπομπής «Πάμε Δανάη», Κία Παπαδοπούλου, σε ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόνισε πως «αυτό το κείμενο έχει τη δική μου υπογραφή και καταθέτει ένα κομμάτι από την ψυχή μου. Γράφω όλα όσα έχω βιώσει στο πετσί μου επειδή έκανα το έγκλημα να είμαι 10 χρόνια παντρεμένη χωρίς να έχω κάνει παιδιά».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter