Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Δύο διάκοι θετικοί σε στέλεχος νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης (Photos)

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Δύο διάκοι θετικοί σε στέλεχος νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης (Photos)

Στη Θεσσαλονίκη μετέβησαν εκτάκτως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, κατόπιν ανίχνευσης στελέχους της νοτιο-αφρικάνικης μετάλλαξης του κορονοϊού στην περιοχή.

Η μετάβαση του υφυπουργού και του προέδρου του ΕΟΔΥ κρίθηκε απαραίτητη σε συνέχεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα με συμμετοχή του Σωτήρη Τσιόδρα και επιδημιολόγων για την αξιολόγηση της κατάστασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του voria.gr, πρόκειται για δύο κρούσματα σε διάκους της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Η μετάλλαξη 501Y.V2

Η μετάλλαξη 501Y.V2, που αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική, έχει καταστεί κυρίαρχη στην περιοχή και έχει προκαλέσει μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στη Νότια Αφρική και στις γειτνιάζουσες χώρες. Επισήμως η επικίνδυνη μετάλλαξη έχει εντοπιστεί στη Μποτσουάνα, τη Γκάνα, την Κένυα, την περιοχή Μαγιότ της Γαλλίας στον Ινδικό Ωκεανό, τη Ζάμπια και σε 24 χώρες εκτός Αφρικής, ωστόσο λόγω των ελλείψεων στις εργαστηριακές υποδομές εικάζεται ότι η μετάλλαξη έχει μεταδοθεί στις περισσότερες χώρες της ηπείρου.

Πιο επικίνδυνη από τη βρετανική

Η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη είναι ακόμη πιο επικίνδυνη από την πολύ μεταδοτική βρετανική παραλλαγή του κορονοϊού, είχε δηλώσει στις αρχές του μήνα ο βρετανός υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα «πολύ σημαντικό πρόβλημα».

Αυτό είναι ένα πολύ, πολύ σημαντικό πρόβλημα και αποτελεί ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα από τη νέα παραλλαγή του Ηνωμένου Βασιλείου», είχε δηλώσει ο βρετανός υπουργός.

«Σύμφωνα με έναν από τους επιστημονικούς συμβούλους της κυβέρνησης, ο λόγος που ο Ματ Χάνκοκ είναι ‘απίστευτα ανήσυχος’ για τη νοτιοαφρικανική παραλλαγή της Covid-19 είναι ότι δεν είναι τόσο σίγουροι ότι τα εμβόλια θα είναι τόσο αποτελεσματικά για την αντιμετώπισή της όσο είναι για την παραλλαγή που εμφανίσθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Πέστον.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter