ΣΥΡΙΖΑ για τα περί «εκκαθαρίσεων» από τον Τζανακόπουλο: «Φθηνοί αντιπερισπασμοί του προπαγανδιστικού μηχανισμού της ΝΔ»

ΣΥΡΙΖΑ για τα περί «εκκαθαρίσεων» από τον Τζανακόπουλο: «Φθηνοί αντιπερισπασμοί του προπαγανδιστικού μηχανισμού της ΝΔ»

Δριμεία επίθεση σε ΝΔ και ΜΜΕ εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά της κατηγορίες που εκτόξευσε η Νέα Δημοκρατία κατά του Δημήτρη Τζανακόπουλου με αφορμή δηλώσεις του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ για το Δημόσιο.

Το θέμα ξεκίνησε από τα parapolitika.gr τα οποία παρουσίασαν δηλώσεις του γραμματέα της Κουμουνδουρου, τις οποίες χαρακτήρισαν ως «απειλές» εκκαθαρίσεων στο Δημόσιο όταν επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Από την πλευρά το ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο στην ανακοίνωσή για φθηνούς αντιπερισπασμούς από τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας και σχολίασε «τα λαγωνικά της Πειραιώς, των Παραπολιτικών, του ΑΠΕ, του Πρώτου Θέματος και του iefimerida αδυνατούν να κατανοήσουν ή κάνουν πως δεν κατανοούν ότι είναι άλλο πράγμα η εκκαθάριση μηχανισμών παραεξουσίας, διαφθοράς και παράκαμψης της λαϊκής κυριαρχίας καθώς και στρατηγικών οχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων στη δημόσια διοίκηση και άλλο πράγμα οι απολύσεις δημοσίων υπάλληλων».

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της ΝΔ, μπροστά στην κοινωνική τραγωδία που έχει φέρει τη χώρα, προσπαθεί να δημιουργήσει φθηνούς αντιπερισπασμούς, σε συνεργασία πάντα με μπουκωμένους από τη λίστα Πέτσα “δημοσιογράφους”. 

Τελευταίο επεισόδιο του σίριαλ αντιπερισπασμού μέσω της γνωστής μονταζιέρας είναι η δήθεν αποκάλυψη για υποτιθέμενη πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική

Συμμαχία να κάνει απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων και παρουσιάστηκε ως αποκλειστικό ηχητικό του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ ενώ στην πραγματικότητα ήταν δημόσια τοποθέτηση σε ανοιχτή εκδήλωση παρουσία και των δημάρχων της Ανατολικής Αθήνας. 

Τα λαγωνικά της Πειραιώς, των Παραπολιτικών, του ΑΠΕ, του Πρώτου Θέματος και του iefimerida αδυνατούν να κατανοήσουν ή κάνουν πως δεν κατανοούν ότι είναι άλλο πράγμα η εκκαθάριση μηχανισμών παραεξουσίας, διαφθοράς και παράκαμψης της λαϊκής κυριαρχίας καθώς και στρατηγικών οχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων στη δημόσια διοίκηση και άλλο πράγμα οι απολύσεις δημοσίων υπάλληλων. Λογικό, καθώς η ΝΔ φαίνεται ότι θέλει να ξεχάσει πως αυτή ήταν η κυβέρνηση που, όχι μόνο προχώρησε σε απολύσεις, αλλά υπερασπίστηκε μέχρι τέλους την πολιτική “μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις” . Μία πολιτική που διέλυσε το κοινωνικό κράτος. 

Αυτό που θα κάνει η επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα είναι η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους με προτεραιότητες σε υγεία και παιδεία.

Ταυτόχρονα με τη δημιουργία μιας δημόσιας διοίκησης φιλικής προς τον πολίτη μακριά από τις λογικές κομματικού κράτους που τροφοδοτεί μηχανισμούς παράκαμψης της λαϊκής κυριαρχίας και εστίες διαφθοράς τους οποίους συντηρεί και τροφοδοτεί και στους οποίους στηρίζεται η ΝΔ για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων.»

Η αντίδραση της ΝΔ

Είχε προηγηθεί αντίδραση από την ΝΔ, η οποία ανακάλυψε πρακτικές ολοκληρωτικών καθεστώτων και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για σταλινικές και διχαστικές αντιλήψεις που δεν έχουν σχέση με τη δημοκρατία. 

«Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τζανακόπουλος απειλεί με εκκαθαρίσεις στο δημόσιο στην περίπτωση που το κόμμα του βρισκόταν ξανά στην κυβέρνηση. «Υπάρχουν αυτονομημένες εστίες εξουσίας στο εσωτερικό της δημόσιας διοίκησης που θα πρέπει να εκκαθαριστούν» δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας σε κλειστή κομματική εκδήλωση. Οι δηλώσεις του κ. Τζανακόπουλου, στη γραμμή Τσιπρα – Πολάκη περί ελέγχου των αρμών της εξουσίας, παραπέμπουν στις πιο σκοτεινές εποχές ολοκληρωτικών καθεστώτων. Δείχνουν όμως το πώς σκέφτονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και αποκαλύπτουν τι συζητούν πίσω από τις κλειστές πόρτες. Όλα αυτά παραπέμπουν σε σταλινικές και διχαστικές αντιλήψεις που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ερωτηθείς στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η Αριστοτελία Πελώνη για το ζήτημα απάντησε: «Οι απόψεις του κ. Τζανακόπουλου, είναι και οι απόψεις του κ. Πολάκη και είναι οι απόψεις του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Δείχνουν την καθεστωτική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ που έχει δηλώσει ότι η δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς. Το ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν είναι η πολιτικής τους».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter