Τένις: Εποποιία της Σάκκαρη απέναντι στην Οσάκα

Τένις: Εποποιία της Σάκκαρη απέναντι στην Οσάκα

Τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας της πέτυχε η Μαρία Σάκκαρη στο Μαϊάμι: 6-0, 6-4 επί της περίφημης Ναόμι Οσάκα, που είναι το νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης!

Η 24χρονη χρειάστηκε μόλις 1 ώρα και 9 λεπτά για να προκριθεί στα ημιτελικά του σπουδαίου τουρνουά, με μία εμφάνιση που θα συζητηθεί πολύ. «Είμαι άφωνη, δεν έχω λόγια, είμαι σούπερ ενθουσιασμένη», είπε από το μικρόφωνο των διοργανωτών.

Η Σάκκαρη, που πανηγύρισε τον θρίαμβο στην αγκαλιά του προπονητή της, Τομ Χιλ, ξεκίνησε από το νούμερο 23 του ταμπλό και με αυτή τη νίκη επιστρέφει στην 20άδα, ενώ τρέφει και ελπίδες κατάκτησης του τουρνουά.

Στον ημιτελικό η Μαρία θα συναντηθεί με την Καναδέζα Αντρεέσκου ή την Ισπανίδα Σορίμπες Τόρμο. Το άλλο εισιτήριο για τον τελικό θα διεκδικήσουν η Αυστραλέζα Μπάρτι (νο. 1 στον Κόσμο) και η Ουκρανή Σβιτολίνα.

Το Όπεν του Μαϊάμι είναι κατηγορίας Μάστερς ΑΤΡ1000. Πριν από 17 χρόνια η Λένα Δανιηλίδου έφτασε στα ημιτελικά, όπου ηττήθηκε από τη Σερίνα Ουίλιαμς.

Η 23χρονη Oσάκα έχει κερδίσει την τελευταία τετραετία δύο φορές το U.S. Open (2019, 2021) αλλά και  το Αυστραλιανό (2018, 2020). Στις αρχές του 2020 ήταν νούμερο 1 στον Κόσμο.

Η Σάκκαρη μπήκε στο παιχνίδι σαν …σίφουνας και έκανε ονειρεμένο πρώτο σετ. Η Οσάκα κέρδισε λιγότερους από 10 πόντους συνολικά σε αυτό το διάστημα και το έχασε με 6-0.

Η Γιαπωνέζα (με Αϊτινό πατέρα) αντεπιτέθηκε με το ξεκίνημα του δεύτερου σετ και προηγήθηκε με 4-1, αλλά η Σάκκαρη απάντησε με δύο απανωτά «μπρέικ» και έγινε κυρίαρχος του παιχνιδιού.

Αύριο θα παίξει στον δικό του προημιτελικό στο Μαϊάμι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, απέναντι στον Πολωνό Χούρκατς.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter