Τένις: Νέο ρεσιτάλ Τσιτσιπά στο Παρίσι (Video)

Τένις: Νέο ρεσιτάλ Τσιτσιπά στο Παρίσι (Video)

Με καταπληκτική εμφάνιση και «ξερό» 3-0 έφτασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στα προημιτελικά του παρισινού «Ρολάν Γκαρός». Η αναμέτρηση με τον αξιόλογο Ισπανό Πάμπλο Καρένιο Μπούστα ολοκληρώθηκε σε 2 ώρες και 7 λεπτά: 6-3, 6-2, 7-5.

«Μου αρέσει να παίζω με κόσμο στις εξέδρες», είπε ο Τσιτσιπάς, χαιρετίζοντας κάποιες ελληνικές σημαίες στα ορεινά. «Η απόδοσή μου σήμερα έφτασε πολύ κοντά στο εξαιρετικό», ομολόγησε.

Ο 22χρονος πρωταθλητής μας θα διεκδικήσει το εισιτήριο για την τετράδα με αντίπαλο τον Ρώσο Ντανιίλ Μεντβέντεφ, από τον οποίο είχε ηττηθεί στον ημιτελικό του Αυστραλιανού Όπεν με 3-0.

Ο φορμαρισμένος Μεντβέντεφ είναι νούμερο 2 στην παγκόσμια κατάταξη πίσω από τον Νόβακ Τζόκοβιτς και μπροστά από τον Ράφα Ναδάλ, ενώ ο Τσιτσιπάς θα αναρριχηθεί στο 4 εφ’ όσον φτάσει στους ημιτελικούς.

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε με διπλό «μπρέικ» τόσο το πρώτο, όσο και το δεύτερο σετ, τα οποία κέρδισε χωρίς άγχος. Ο Ισπανός αντιστάθηκε προσωρινά μόνο στις αρχές του τρίτου σετ.

Στο μεταξύ, ο Ρότζερ Φέντερερ αποσύρθηκε από τη συνέχεια του «Ρολάν Γκαρός», καταπονημένος από τη μάχη 3,5 ωρών με τον Γερμανό Κέπφερ το βράδυ του Σαββάτου. Ο 40χρονος Ελβετός κέρδισε το ματς, αλλά προτίμησε να προστατεύσει το σώμα του από περαιτέρω ταλαιπωρία.

Η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει αύριο στο χώμα του Παρισιού την Αμερικανίδα Σοφία Κένιν (νο 4 στον Κόσμο), με έπαθλο μία θέση στα προημιτελικά.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter