Τα βραβεία της Ένωσης Αμερικανών Ηθοποιών κάνουν άνω κάτω τα φετινά Όσκαρ

Τα βραβεία της Ένωσης Αμερικανών Ηθοποιών κάνουν άνω κάτω τα φετινά Όσκαρ

Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού και τα 4 κινηματογραφικά βραβεία πηγαίνουν σε μη λευκούς ηθοποιούς.

Σε λίγες μέρες, στις 26 Απριλίου, θα ξέρουμε ποιοι θα είναι οι νικητές των 93ων βραβείων Όσκαρ. Των πιο απρόβλεπτων και σίγουρα των πλέον περίεργων βραβείων, που από χτες έχουν κι ένα ακόμη σοβαρό λόγο για να πονοκεφαλιάσουν τους «ειδικούς» που αρέσκονται τέτοιες μέρες να δίνουν τις ατσαλένιες εκτιμήσεις τους.

Η 27 η απονομή των βραβείων της Ένωσης Αμερικανών Ηθοποιών (Screen Actors Guild) είχε μια επιβεβαίωση και τρεις ανατροπές στην διαδικτυακή απονομή που έγραψε ιστορία καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού κανείς από τους νικητές στις τέσσερις κατηγορίες ερμηνείες δεν είναι λευκός!

Η μοναδική επιβεβαίωση κάποιου φαβορί μοιάζει να κλειδώνει από τώρα το μεταθανάτιο Όσκαρ του Τσάντγουικ Μπόουζμαν στην κατηγορία του Α αντρικού ρόλου για το «Ma Rainey’s Black Bottom».

Στην αντίστοιχη γυναικεία κατηγορία προβλέπεται να γίνει ο κακός χαμός, καθώς το μέχρι πρότινος οσκαρικό φαβορί Φράνσις Μακ Ντόρμαντ («Nomadland») μοιάζει να ξεμένει από δυνάμεις και να απειλείται από την θαυμάσια Βαϊόλα Ντέιβις που ήταν η εκλεκτή της Ένωσης Αμερικανών Ηθοποιών και υποδύεται την τραγουδίστρια της σόουλ Μα Ρέινι στο «MaRainey’s Black Bottom» αλλά και τις Κάρι Μάλιγκαν («Promising young woman), Αντρα Ντέι («The United States Vs. Billie Holiday») και Βανέσα Κέρμπι («Pieces of a woman»).

Στο Β αντρικό ρόλο νικητής στα 27α SAG awards ήταν o αφροαμερικανός Ντάνιελ Καλούγια με το «Judas and the Black Messiah» μπαίνοντας πλέον σε θέση φαβορί ενόψει Όσκαρ αντί του Σάσα Μπαρόν Κοέν («Η δίκη των 7 του Σικάγο») και στο αντίστοιχο γυναικείο ρόλο καταγράφηκε η μεγαλύτερη ίσως έκπληξη καθώς η ασιατικής καταγωγής Γιουν Γιου-τζουνγκ του «Minari» επιβλήθηκε των πιο γνωστών ανταγωνιστριών της Γκλεν Κλόουζ, Αμάντα Σέιφριντ, Ολίβια Κόλμαν αλλά και της Μαρία Μπακάλοβα -του σίκουελ του «Μπόρατ»- η οποία έμοιαζε μέχρι χτες το φαβορί της
κατηγορίας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter