Τα μέτρα για το Πάσχα συζητούν οι ειδικοί – Οι φόβοι, οι προβληματισμοί και το νέο μήνυμα Μητσοτάκη

Τα μέτρα για το Πάσχα συζητούν οι ειδικοί – Οι φόβοι, οι προβληματισμοί και το νέο μήνυμα Μητσοτάκη

Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη για ακόμα φορά η Επιτροπή των Λοιμωξιολώγων προκειμένου να μελετηθούν τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και να λάβουν αποφάσεις ενόψει Πάσχα.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα που έχουν στα χέρια τους οι ειδικοί να μην είναι τα αναμενόμενα προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως» των μετακινήσεων για Πάσχα στο χωριό, η κυβέρνηση σχεδιάζει ένα ακόμη τηλεοπτικό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ακόμα και εντός της ημέρας πιθανότητα, που για ακόμα μία φορά θα ζητήσει από τους πολίτες υπομονή και ατομική ευθύνη. 

Στόχος είναι γίνει ένα «μασάζ» στους απογοητευμένους και κουρασμένους πολίτες ώστε να γίνει το επόμενο βήματα μετά το Πάσχα που αναμένεται να ανοίξει και η τουριστική περίοδος.  Ήδη το πρώτο βήμα το έκανε χθες ο πρωθυπουργός ο οποίος μιλώντας σε εκδήλωση της ΝΔ επιχείρησε να δώσει μια νότα αισιοδοξίας μιλώντας για το τέλος της υγειονομικής κρίσης, την επιστροφή στην κανονικότητα και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Προβληματίζουν οι εκκλησίες 

Κατά τη σημερινή σύσκεψη των λοιμωξιολόγων αναμένεται οι επιστήμονες να καταλήξουν στα μέτρα που θα ισχύουν για το Πάσχα, τις μετακινήσεις αλλά και τις εκκλησίες. Έντονος προβληματισμός υπάρχει για το θέμα των εκκλησιών για το τι θα γίνει τη Μεγάλη Εβδομάδα αλλά και το βράδυ της Ανάστασης αφού ένας πιθανός συνωστισμός αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού. 

Παρά το γεγονός, πως η Θεία Λειτουργία την Μεγάλη Εβδομάδα θα ξεκινάει στις 18:00 και η Ανάσταση θα γίνει στις 21:00, ο κίνδυνος συνωστισμού παραμένει.

Το χρονοδιάγραμμα μετά το Πάσχα

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα αμέσως μετά το Πάσχα, αναμένεται να υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων με άνοιγμα του λιανεμπορίου χωρίς SMS και ραντεβού ενώ αποφάσεις θα ληφθούν και για την εστίαση. Αναμένεται ότι μέσα Μαϊου, καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια θα σηκώσουν ρολά για να υποδεχθούν τους πελάτες μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Όσον αφορά τα σχολεία αμέσως μετά τις γιορτές θα εξετασθεί η πιθανότητα να ανοίξουν και οι υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter