Τζανάκης: Τα ενεργά κρούσματα αγγίζουν τα 200.000 – «Τα πράγματα είναι δύσκολα», λέει η Παγώνη

Τζανάκης: Τα ενεργά κρούσματα αγγίζουν τα 200.000 – «Τα πράγματα είναι δύσκολα», λέει η Παγώνη

«Ζούμε μια παρατεταμένη κορύφωση του κορονοιού» επισήμανε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης με την διασπορά να είναι τεράστια. Υπογράμμισε δε πως τα ενεργά κρούσματα αγγίζουν τα 200.000 σύμφωνα με μια προσομοίωση που έχουν κάνει και  δείχνει πως τα κρούσματα είναι 4-6 φορές πιο πάνω από το αριθμό που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ.

Σημείωσε πως ίσως είναι και τριπλάσια από αυτά που ανακοινώνονται και ότι αν γινόταν τεστ σε όλο τον πληθυσμό θα ανακαλύπταμε 8000 – 9000 την ημέρα.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, μετά τις 20 του μήνα αναμένεται να μειωθεί ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων και των νοσηλειών ενώ για τους διασωληνομένους και τους θανάτους είπε ότι η κάμψη θα έρθει με καθυστέρηση 2-3 βδομάδες μετά την κάμψη των κρουσμάτων και τα νοσοκομεία θα πιέζονται μέχρι τις 20 Απριλίου.

«Ελπίζω ότι θα σταματήσουμε γύρω στα 900 κρεβάτια».

Τόνισε πως δεν τηρείται η καραντίνα και ότι καλύτερα είναι να συνεχίσουμε σε μια πιο χαλαρή λειτουργία.

Σχετικά με το Πάσχα επισήμανε ότι ο κάθε ναός το Πάσχα μπορεί να γίνει γενέτειρα πολλών κρουσμάτων και σημείωσε πως η εκκλησία πρέπει να μπει προ των ευθυνών της και πως θα πρέπει να μην βάζει το κράτος μπροστά και να το πιέζει για τις λειτουργίες της.

Παγώνη: Ηρεμήστε με το Πάσχα, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα

Για την μεγάλη πίεση που συνεχίζει να δέχεται το σύστημα μίλησε η Πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη το πρωί στο MEGA αναφορικά και με το τι πρόκειται να γίνει το Πάσχα.

«Ηρεμήστε όλοι με το Πάσχα στο χωριό. Τα κρούσματα, τους διασωληνωμένους και τους θανάτους τα είδατε. Το σύστημα έχει πιεστεί. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Θα κάνουμε διαφορετικό Πάσχα, θα πάμε στις εκκλησίες στους προαύλιους χώρους με μάσκες και αποστάσεις, αλλά την τελευταία εβδομάδα θα κριθεί το αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, γιατί με 819 διασωληνωμένους είναι δύσκολο», είπε η κυρία Παγώνη.

 «Αυτή είναι ίσως από τις δυσκολότερες φάσεις. Ο κόσμος έχει μπερδευτεί και με τους εμβολιασμούς. Καταλαβαίνουμε την ψυχική πίεση που έχουν και ότι θέλουν να ξεφύγουν αλλά πρέπει να είμαστε προσεχτικοί αν θέλουμε να κάνουμε ένα διαφορετικό καλοκαίρι. Θα φανεί μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη – Μεγάλη Τετάρτη πώς έχουν εξελιχθεί τα πράγματα. Αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, θα είναι δύσκολο κάποιος να πει ότι μπορείτε να φύγετε. Όπως και να έχει, ο κόσμος θα μπορεί να βγει, θα μπορεί να πάει από δήμο σε δήμο, δε θα είναι όπως πέρυσι, να είμαστε κλεισμένοι μέσα», πρόσθεσε η ίδια.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter