Τι θα αλλάξει σε μετακινήσεις, sms και λιανεμπόριο – Το απόγευμα οι ανακοινώσεις

Τι θα αλλάξει σε μετακινήσεις, sms και λιανεμπόριο – Το απόγευμα οι ανακοινώσεις

Την περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων θα εξετάσει στη σημερινή της συνεδρίαση η επιτροπή των ειδικών λαμβάνοντας αποφάσεις που θα αφορούν τις μετακινήσεις, τα sms και το ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Τέλος τα SMS

Όπως όλα δείχνουν τέλος αναμένεται να μπει στα sms στο 13033 αλλά και στο 13032 όπως επίσης και στα ραντεβού με click away ή click inside στο λιανεμπόριο. Τα sms για τις μετακινήσεις θεωρούνται μη απαραίτητα εδώ και καιρό και κυρίως από την στιγμή που άνοιξε η εστίαση, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ζητάνε επίμονα την κατάργησή τους.

Απαγόρευση κυκλοφορίας και εστίαση

Αλλαγές αναμένονται και στο ωράριο της επιτρεπόμενης κυκλοφορίας. Οι πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να εισηγείται την επέκταση του ωραρίου έως τις 12:30, κάτι που θα συμπαρασύρει και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της εστίασης τα οποία θα πρέπει να κλείνουν το αργότερο 15 λεπτά πριν την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Ωστόσο, δε φαίνεται να αλλάζει κάτι με το μέτρο της απαγόρευσης της μουσικής στο χώρο της εστίασης, αφού αναμένεται να διατηρηθεί για ολόκληρο τον Μάιο.

Ταξίδια

Επιπλέον, από την ερχόμενη Παρασκευή στις 06:00 αναμένεται να απελευθερωθούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις ωστόσο, αυτές θα πραγματοποιούνται με ισχυρή σύσταση αφού προηγηθεί self test.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να διαχωριστούν οι μετακινήσεις σε αυτές στην ενδοχώρα και σε αυτές στα νησιά.

Όσον αφορά στις πρώτες, θα υπάρχει σύσταση προς τους πολίτες να ταξιδεύουν εφόσον έχουν διενεργήσει self test και έχει βγει αρνητικό ή εάν είναι εμβολιασμένοι. Όσον αφορά τις μετακινήσεις στα νησιά, οι πολίτες θα πρέπει να φέρουν απαραιτήτως μαζί τους βεβαίωση για αρνητικό self test ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους.

Γυμναστήρια

Τέλος όσον αφορά το άνοιγμα των γυμναστηρίων, οι ημερομηνίες που εξετάζουν οι ειδικοί για το άνοιγμά τους είναι είτε 17 Μαΐου είτε 24 Μαΐου. Όσον αφορά τα μέτρα που θα ληφθούν για την προστασία των αθλούμενων, αυτά ακόμα εξετάζονται.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter