Τι λέει στο Documentonews.gr ο γιος του 70χρονου που πέθανε περιμένοντας πέντε ημέρες για μια κλίνη ΜΕΘ

Τι λέει στο Documentonews.gr ο γιος του 70χρονου που πέθανε περιμένοντας πέντε ημέρες για μια κλίνη ΜΕΘ

Η ιστορία του 70χρονου που μπήκε στο νοσοκομείο με covid-19 διασωληνώθηκε και έμεινε επί μέρες σε απλή κλινική περιμένοντας ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ χάνοντας τελικά την ζωή του δεν είναι η μοναδική. Περιγράφει ωστόσο την αγωνία και των πόνο των συγγενών, τον αγώνα των γιατρών και το αδιέξοδο που προκαλεί η έλλειψη κλινών ΜΕΘ.

Ο Β.Τ γιος του 70χρονου μιλώντας στο Documentonews κάνει σαφές ότι οι γιατροί του νοσοκομείου έκαναν ότι περνάει από το χέρι τους για να σώσουν τον πατέρα του. «Μας ενημέρωναν πρωί μεσημέρι και βράδυ για την κατάσταση του και όταν πλέον χειροτέρευε, μας έλεγαν ότι πρέπει οπωσδήποτε να βρουν ένα κρεβάτι εντατικής Θεραπείας για να
σωθεί».

Όπως περιγράφει ο γιος τους, ο 70χρονος μπήκε στο Αμαλία Φλέμινγκ στις 8 Μαρτίου λόγω εφημερία με 38,5 πυρετό όπου του έκαναν αιμοκάθαρση-ήταν νεφροπαθής- και τον
κράτησαν για νοσηλεία καθώς είχε δύσπνοια και βήχα. Η οικογένεια του λίγες ημέρες μετά ενημερώθηκε από το νοσοκομείο ότι η κατάσταση του χειροτερεύει και ότι θα χρειαστεί
διασωλήνωση ωστόσο όπως τους διευκρίνισαν οι γιατροί θα έκαναν μια τελευταία προσπάθεια βάζοντας τον ασθενή σε συσκευή υψηλής ροής οξυγόνου.

Η κατάσταση του δεν καλυτέρευσε όποτε η διασωλήνωση τους ήταν μονόδρομος. Στις 18 Μαρτίου η οικογένεια τους ενημερώθηκε από τους γιατρούς ότι ο άνθρωπος τους διασωληνώθηκε και πλέον βρίσκεται στην λίστα αναμονής για μια κλίνη ΜΕΘ. «Διασωληνώθηκε γιατί έπαθε κολπική μαρμαρυγή και αναπνευστική ανεπάρκεια με 40% οξυγόνο» λέει ο γιος του.

Λίγες μέρες μετά ο νεφρολόγος του ασθενή ενημέρωσε την οικογένεια του ότι «χρειάζεται επειγόντως να μπει σε ΜΕΘ γιατί όσο παραμένει εκτός η κατάσταση του θα επιδεινωθεί ραγδαία», όπως και έγινε. Την επόμενη μέρα ο ασθενής απεβίωσε, περιμένοντας επί πέντε ημέρες να βρεθεί μια κλίνη ΜΕΘ που θα του έδινε την δυνατότητα να παλέψει για την ζωή του.

«Από τους γιατρούς δεν έχουμε κανένα παράπονο. Προσπάθησαν πάρα πολύ να βρεθεί ΜΕΘ και έκαναν ότι ήταν δυνατό για να τον κρατήσουν στην ζωή» εξηγεί ο γιος του 70χρονους και δηλώνει αποφασισμένος να μην σιωπήσει για να μην χαθούν και άλλοι άνθρωποι άδικα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter