Τουρισμός: «Ισχυρό brand» φαντάζεται ο Θεοχάρης, αλλά 6 νησιά είναι στο… κόκκινο της πανδημίας

Τουρισμός: «Ισχυρό brand» φαντάζεται ο Θεοχάρης, αλλά 6 νησιά είναι στο… κόκκινο της πανδημίας

Για ισχυροποίηση του «Brand» της Ελλάδας μιλά η πολιτική ηγεσία του τουρισμού αναφερόμενη στη φετινή τουριστική περίοδο. Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, με αφορμή την εκκίνηση του τουρισμού για το 2021, μίλησε για το «Το Brand της χώρας» που «ισχυροποιείται όταν μπορεί να έλθει κάποιος στην Ελλάδα με καθαρούς κανόνες που δεν αλλάζουν και όταν έρχεται διαπιστώνει ότι όλα λειτουργούν άψογα και γυρίζει στην πατρίδα του ασφαλής».

Την ίδια ώρα όμως αυξάνονται τα κρούσματα σε μια σειρά από ελληνικά νησιά, τα οποία αντί να προετοιμάζονται για να υποδεχτούν τους τουρίστες, φοβούνται μήπως τεθούν ξανά σε… καραντίνα.

Χθες έξι νησιά της χώρας μας που είναι και τουριστικοί προορισμοί, βρέθηκαν και πάλι στο επίκεντρο της πανδημίας με αύξηση του ιικού φορτίου τα τελευταία 24ωρα. Εμφανώς ανήσυχος ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση ειδικά στους κατοίκους της Κέρκυρας, της Σκιάθου, της Ικαρίας, της Πάτμου, της Νάξου και της Καρπάθου, αλλά και επίσης στους κατοίκους Ορεστιάδας, Αγρινίου, Μεσολλογίου, και Μυλοποτάμου Ρεθύμνου, να είναι ιδιαίτερα συνεπείς στην τήρηση των κανόνων.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει κλίμα ευδαιμονίας και υψηλών προσδοκιών στον τουρισμό – και όχι μόνο- σκοντάφτει στην πραγματικότητα που η πολιτική της στη διαχείριση της πανδημίας έχει δημιουργήσει. Γιατί η Ελλάδα και τα νησιά της δεν χρειάζεται να προσφέρουν μόνο… «στιγμές ηρεμίας και ξεγνοιασιάς», όπως δηλώνει ο Χ. Θοεχάρης, αλλά και σοβαρά και αποτελεσματικά μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων, γιατί η πανδημία δεν έχει τελειώσει με κάποιες δόσεις εμβολιασμών…

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter