Τουρκία: «Σνόμπαρε» ή υποβάθμισε ο Ερντογάν την Πρόεδρο της Κομισιόν;

Τουρκία: «Σνόμπαρε» ή υποβάθμισε ο Ερντογάν την Πρόεδρο της Κομισιόν;

Δεν ήταν όλα ρόδινα στην Τουρκία, κατά τη συνάντηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί δεν είχε προβλεφθεί θέση ισότιμη για την πρόεδρο της Κομισιόν η οποία έμεινε όρθια και προφανώς αναγκάστηκε να καθίσει απέναντι στον καναπέ.

Ορισμένοι ωστόσο στα κοινωνικά δίκτυα το αποδίδουν στο φύλο της με αφορμή και την απόσυρση της Τουρκίας από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής
βίας.

 

«Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περιμένει ότι ο θεσμός που εκπροσωπεί θα τυγχάνει της συμπεριφοράς που απαιτείται από το πρωτόκολλο», τόνισε ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Ερίκ Μαμέρ ερωτηθείς σχετικά με τον τρόπο που κάθισαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν στην ‘Αγκυρα και το γεγονός ότι η ίδια κάθισε στον καναπέ σε αντίθεση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που βρισκόταν δίπλα από τον Τούρκο Πρόεδρο.

Παράλληλα ο Ερίκ Μαμέρ ανέφερε ότι η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν «ζήτησε από την ομάδα της να προχωρήσει στις απαραίτητες επαφές για να εξασφαλίσει ότι τέτοιο περιστατικό δε θα συμβεί στο μέλλον».

«Το σημαντικό είναι ότι η Πρόεδρος έπρεπε να καθίσει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον Τούρκο Πρόεδρο, αλλά αποφάσισε να προχωρήσει παρόλα αυτά βάζοντας σε προτεραιότητα την ουσία από το πρωτόκολλο», υπογράμμισε ο Εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter