Το Basketball Champions League κάνει ένα ακόμα μεγάλο βήμα

Το Basketball Champions League κάνει ένα ακόμα μεγάλο βήμα

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της BCL Πατρίκ Κομνηνός επιβεβαίωσε ότι ο οικοδεσπότης της τελικής φάσης της διοργάνωσης δεν θα συνδέεται πλέον με τις ομάδες που θα αγωνίζονται σε αυτή

Του Αρη Μπάρκα / barkas@eurohoops.net

Μέσα σε μια παγκόσμια πανδημία, το Basketball Champions League κατάφερε να οργανώσει δύο Final 8. Έτσι, μετά από πέντε σεζόν παρουσίας στον χάρτη του ευρωπαϊκού μπάσκετ, το BCL είναι έτοιμο να κάνει ένα ακόμα «άλμα», όπως το αποκάλεσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Πατρίκ Κομνηνός.

Ωστόσο, δεν πρόκειται για ένα άλμα πίστης, αλλά για το επόμενο βήμα μιας εξέλιξης που συνεχίστηκε ακόμη και κατά την εποχή του COVID.

Ξεκινώντας από την επόμενη σεζόν, ο στόχος του BCL είναι να διοργανώσει μια τελική φάση, είτε οκτώ, είτε τεσσάρων ομάδων, που δεν θα συνδεθεί απαραίτητα με τις ομάδες που συμμετέχουν στα παιχνίδια που ολοκληρώνουν την σεζόν.

Όπως είπε ο Κομνηνός: «Στο μέλλον, θα αναζητήσουμε ουδέτερα γήπεδα (για την τελική φάση), οπότε δεν θα εξαρτώμαστε πλέον από τη διάθεση των ομάδων που αγωνίζονται για το τρόπαιο να φιλοξενήσουν την διοργάνωση. Πιστεύουμε ότι έχουμε φτάσει σε αυτό το στάδιο ωριμότητας και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό το άλμα και να δοκιμάσουμε αυτήν την κατεύθυνση».

Όταν δημιουργήθηκε το BCL, υπήρξε συνειδητή απόφαση να απονεμηθεί η φιλοξενία της τελικής φάσης σε μία από τις συμμετέχουσες ομάδες για προφανείς λόγους.

Μετά από πέντε χρόνια, όμως, το BCL αισθάνεται έτοιμο να οργανώσει μια τελική φάση στην οποία ο οικοδεσπότης θα ανακοινωθεί στην αρχή της σεζόν. Αυτή η τακτική αλλάζει εντελώς τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να οργανωθεί η τελική φάση και πάνω απ ‘όλα το τρόπο με τον οποίου μπορεί να “πουληθεί” στο κοινό, προσελκύοντας χορηγούς και δημιουργώντας περισσότερα έσοδα.

«Δεν υπάρχουν τόσα πολλά αθλητικά γεγονότα για ομαδικά αθλήματα εκεί έξω που μπορούν να λειτουργήσουν αυτόνομα με αυτό τον τρόπο, το συνειδητοποιήσαμε», δήλωσε ο Κομνηνός, ο οποίος διευκρίνισε ότι το BCL θα συνεργαστεί με τοπικά πρωταθλήματα και τις ομοσπονδίες με σκοπό να έχει σταθερούς οικοδεσπότες στην τελικό φάση ανεξάρτητα από το ποιοι είναι οι συμμετέχοντες.

Το να μην έχεις σταθερό οικοδεσπότη, προαποφασισμένο πριν την έναρξη της σεζόν, κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID αποδείχθηκε ευλογία για το BCL που κατάφερε να διοργανώσει δύο Final Eight, το ένα από τα δύο σε φούσκα στην Αθήνα και να ολοκληρώσει και τις δύο σεζόν 2019-20 και 2020-21.

Και καθώς μπαίνουμε στον κόσμο μετά την πανδημία, το Champions League του μπάσκετ βάζει ένα ακόμη μεγάλο στοίχημα με τον εαυτό του, έχοντας μέχρι στιγμής επιτυχία σε όλα τα βήματα που έχουν κάνει.

Πηγή eurohoops.net

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter