Το Docville την Κυριακή στον ρυθμό του «Ποιος να ξέρει στο βλέμμα του πίσω τι κρύβει ο Θεός για μας»

Το Docville την Κυριακή στον ρυθμό του «Ποιος να ξέρει στο βλέμμα του πίσω τι κρύβει ο Θεός για μας»

«Ποιος να ξέρει στο βλέμμα του πίσω τι κρύβει ο Θεός για μας» τραγουδούσε ο Τώνης Βαβάτσικος το 1974 και κέρδιζε το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης. Σαράντα επτά χρόνια μετά ο Σπύρος Οικόπουλος συναντήθηκε με τον γιο του Τώνη, Τριαντάφυλλο Βαβάτσικο, ο οποίος σκιαγράφησε τη ζωή και την καριέρα του πατέρα του.

«Για τον παππού μου οικογένεια σήμαινε μόνο αυτός, η γιαγιά μου, η Μαργαρίτα και ο Γιώργος». Ο εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη, Άγγελος Θεοδωράκης-Παπαγγελίδης, μιλάει με τον Αντώνη Μποσκοΐτη για το πρώτο του άλμπουμ αλλά και πόσο δύσκολο είναι να είσαι συγγενής με τον πιο αναγνωρίσιμο Ελληνα.

Η Σύρια δημοσιογράφος και δημιουργός της υποψήφιας για Όσκαρ ταινίας «For Sama» Ουάντ αλ-Κατεάμπ συζητάει με τον Αντώνη Ρηγόπουλο για τον πόλεμο στην πατρίδα της, τον προσωπικό της αγώνα και για τη φρίκη της Μόριας.

Ο συνθέτης και μουσικός Αντώνης Μιτζέλος μιλάει στην Αφροδίτη Ερμίδη για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, την Κοκκώνα, τους Τερμίτες, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τη διαχείριση της πανδημίας και την ανακατανομή του πλούτου.

«Αυτό που κατέδειξε το κίνημα Black Lives Matter είναι ότι οποιοσδήποτε μοιάζει ευάλωτος –όχι απαραίτητα είναι και ευάλωτος– το σύστημα τον ταπεινώνει, τον περιθωριοποιεί, τον τσακίζει». Ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και δημιουργός του ντοκιμαντέρ «Let me breathe» Θωμάς Σίδερης εκθέτει στην Ηλέκτρα Ζαργάνη τη σημερινή κατάσταση στις ΗΠΑ.

«Η εικόνα που αντίκρισα από τα Προπύλαια προς τον Παρθενώνα ήταν αποκαρδιωτική. Όχι, οι φωτογραφίες τωόντι δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα. Αυτό που βλέπεις από κοντά είναι χειρότερο». Ο ιστορικός Στάθης Γκότσης περιηγήθηκε στον βράχο της Ακρόπολης και διαπίσωσε πως οι πρόσφατες επεμβάσεις που έγιναν στον χώρο έχουν
δημιουργήσει μια θλιβερή εικόνα.

Ο Σπύρος Οικόπουλος μίλησε με τους Ηλία Αδάμ, Εύα Γιαννακοπούλου, Βίκυ Κυριακουλάκου και Δημήτρη Μπαμπίλη για το νέο θεατρικό φεστιβάλ Future N.O.W. γεννιέται στο ψηφιακό κανάλι της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Επιστολή προς τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απέστειλαν εκατοντάδες δημότες, κάτοικοι και φίλοι της Ελευσίνας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την «εξαφάνιση» του διεθνώς καθιερωμένου και αναγνωρισμένου ονόματος «Εleusis» από τον θεσμό της πολιτιστικής πρωτεύουσας. Στο ρεπορτάζ η Ηλέκτρα Ζαργάνη.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Χάρης Αθανασιάδης γράφει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον βασιλιά Ηλιο Λουδοβίκο ΙΔ΄, τον σαιξπηρικό Ριχάρδο Β΄ και τον επίμοχθο δρόμος προς την επίγνωση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter