Τραγωδία στο Ισραήλ: Υποχώρησε εξέδρα σε θρησκευτική γιορτή- Τουλάχιστον 44 νεκροί

Τραγωδία στο Ισραήλ: Υποχώρησε εξέδρα σε θρησκευτική γιορτή- Τουλάχιστον 44 νεκροί

Τουλάχιστον 44 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν σε ετήσιο θρησκευτικό προσκύνημα στο όρος Μερόν στο βόρειο Ισραήλ κατέρρευσε τμήμα κερκίδων στον χώρο όπου βρισκόταν με αποτέλεσμα να ποδοπατηθεί ο κόσμος μέχρι θανάτου, όπως αναφέρει το κέντρο άμεσης βοήθειας και πηγές προσκείμενες σε νοσοκομείο στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Παράλληλα, πάνω από 100 τραυματίστηκαν ενώ τουλάχιστον 20 από αυτούς είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

«Καταμετρήσαμε 38 νεκρούς επιτόπου, όμως έχουμε κι άλλους (τραυματίες που κατέληξαν) σε νοσοκομείο», δήλωσε εκπρόσωπος του κέντρου άμεσης βοήθειας Magen David Adom (MDA, το ισραηλινό αντίστοιχο του Ερυθρού Σταυρού). Από την πλευρά του το νοσοκομείο Ζιβ, ένα από αυτά στα οποία διακομίστηκαν δεκάδες από τα 100 και πλέον θύματα, ανέφερε πως καταμετρά έξι νεκρούς, κατά συνέπεια το σύνολο των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία ανέρχεται σε τουλάχιστον 44.

 

Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, περίπου 100.000 άνθρωποι συνωστίστηκαν, παρά τις προειδοποιήσεις των αρχών σχετικά με τον κίνδυνο μετάδοσης Covid-19.

Βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου δείχνουν τις στιγμές απόλυτου τρόμου και φρίκης με κόσμο να έχει πέσει ο ένας πάνω στον άλλον και πτώματα παντού.

 

Εικόνες που μεταδόθηκαν από την τραγωδία δείχνουν σώματα πάνω σε φορεία, καλυμμένα με κουβέρτες από αλουμινόχαρτο. Παντού βρίσκονται διάσπαρτα παπούτσια, πλαστικά μπουκάλια και άλλα.

Μέσω Twitter, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε λόγο για «δυσβάστακτη καταστροφή» και πρόσθεσε «όλοι προσευχόμαστε να είναι καλά τα θύματα».

Το παρακάτω βίντεο δείχνει πως εκατοντάδες άνθρωποι χοροπηδούσαν στην εξέδρα πριν αυτή καταρρεύσει.

 

Οι σκέψεις μας είναι με τον ισραηλινό λαό που θρηνεί για την ανείπωτη τραγωδία στο Όρος Μερόν» στο βόρειο Ισραήλ, όπου τουλάχιστον 44 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο σε γιγαντιαίο ποδοπάτημα στη διάρκεια ολονύχτιας θρησκευτικής γιορτής, αναφέρει σε ανάρτηση στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών. Επίσης, στο ΥΠΕΞ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες που έχασαν οικείους τους και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Η ΕΕ εκφράζει επίσης τα συλλυπητήριά της για το δυστύχημα. Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, υπεύθυνος για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων Πίτερ Στάνο αναφέρει: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της σε οικογένειες και φίλους των θυμάτων και στον λαό του Ισραήλ και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter