Τριγμοί στη ΝΔ και «άδειασμα» σε Κυμπουρόπουλο

Τριγμοί στη ΝΔ και «άδειασμα» σε Κυμπουρόπουλο

Οι έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά τη γνωστοποίηση της αρνητικής ψήφου για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση από τον «γαλάζιο» ευρωβουλευτή, Στέλιο Κυμπουρόπουλο, οδήγησαν τη ΝΔ στο να διαχωρίσει με «ηχηρό» τρόπο τη θέση της.

Η ψήφος Κυμπουρόπουλου και ο σάλος που προκάλεσε η εν λόγω απόφαση οδήγησαν τη ΝΔ στο να «αδειάσει» τον ευρωβουλευτή της, δηλώνοντας ότι η ενέργεια αυτή «δεν εκφράζει ούτε το κόμμα, ούτε τον πρόεδρό του».

ΣΥΡΙΖΑ: «Η κορυφή του παγόβουνου»

Θέση για την κίνηση Κυμπουρόπουλου πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ, με την αξιωματική αντιπολίτευση να υπενθυμίζει τις πρόσφατες δηλώσεις Ζαγοράκη μετά την καταψήφιση τροπολογίας για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι «αυτά που συμβαίνουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου της στάσης της κυβέρνησης απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα».

Αναλυτικά το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Κυμπουρόπουλος ψήφισε κατά των αμβλώσεων και μετά την κατακραυγή η ΝΔ αναγκάστηκε να τον αδειάσει. Πριν από λίγες ημέρες ο κ. Ζαγοράκης είχε ψηφίσει κατά των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και μετά την κατακραυγή πήγε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Αυτά που συμβαίνουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου της στάσης της κυβέρνησης απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα. Αναρωτιόμαστε αν είναι τυχαίο που ολοένα και περισσότερο η Ελλάδα μοιάζει με χώρα του Βίσεγκραντ, όπου κυβερνούν κυβερνήσεις της ακραίας Δεξιάς.

Κυμπουρόπουλος: «Σπέκουλα που ξεκίνησε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος σημείωσε ότι σέβεται το δικαίωμα των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματός τους, ρίχνοντας το «μπαλάκι» στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Αυτή τη στιγμή μιλάμε για μία σπέκουλα η οποία ξεκίνησε από το ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν ένα συνολικά ψήφισμα για τα δικαιώματα του παιδιού, αυτό ψηφίζαμε. Όταν το παιδί βρίσκεται στη μήτρα της μητέρας, όταν είναι μικρό, δεν έχει τη δύναμη να μιλήσει, δεν πρέπει να μιλήσουμε και εμείς για αυτό;».

Όσο για την ανακοίνωση της ΝΔ η οποία φρόντισε να πάρει αποστάσεις, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος δήλωσε εμμέσως άγνοια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter