Τροφές που σου δίνουν ενέργεια αλλά όχι βάρος

Τροφές που σου δίνουν ενέργεια αλλά όχι βάρος

Το τσιμπολόγημα κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να προσθέσει πάρα πολλές θερμίδες και ελάχιστες θρεπτικές ουσίες στη διατροφή μας.

Όταν προσπαθούμε να χάσουμε κάποια κιλά, το σωστό snack μπορεί να αποδειχθεί ένα πολύτιμο εργαλείο που θα διατηρήσει τα επίπεδα ενέργειας, θα καλύψει μέρος των διατροφικών αναγκών και θα αυξήσει τον μεταβολισμό μας.

Τρώγοντας snack με τη σωστή αναλογία θρεπτικών ουσιών και θερμίδων, παίρνουμε την απαραίτητη ενέργεια και μας βοηθά να χάσουμε βάρος.

Η πρωτεΐνη (μαζί με την άσκηση) ενισχύει την ανάπτυξη της άλιπης μυϊκής μάζας, η οποία αυξάνει τον ρυθμό μεταβολισμού και την καύση των θερμίδων. Οι ίνες, από την άλλη, συμβάλλουν στη βελτίωση της πέψης και αποτρέπουν τη συσσώρευση λιπών και σακχάρων.

Έτσι, ενώ δεν υπάρχουν τροφές που “καίνε λίπος” κυριολεκτικά ενώ τις καταναλώνουμε, οι έξυπνες επιλογές θα βοηθήσουν το σώμα μας να λειτουργεί με τη μέγιστη απόδοση και θα τα απολαύσουμε πραγματικά:

Μήλο και αποβουτυρωμένο γάλα

Σχεδόν κάθε φρούτο αποτελεί από μόνο του ένα snack αλλά αν το συνδυάσετε με λίγη πρωτεΐνη θα είναι ακόμη καλύτερα και θα βοηθήσει στη διατήρηση της ενέργειας και το αίσθημα του χορτασμού.

Αβοκάντο με τυρί cottage

Άλλο ένα εξαιρετικό αλμυρό combo που συνδυάζει πρωτεϊνη και ίνες.

Τόνος από κονσέρβα σε ψωμί ολικής άλεσης

Ο συσκευασμένος τόνος σε νερό είναι μια εναλλακτική πλούσια σε άπαχη πρωτεΐνη και υγιή ωμέγα-3.

Αλοιφή από φακή σε πιτάκια

Οι φακές είναι μια καλή πηγή σιδήρου και μια θρεπτική ουσία που ενισχύει το μεταβολισμό. Αναμίξτε φακές, χυμό λεμόνι, αλατοπίπερο, ηλιόσπορους, σέλινο, κρεμμύδι και μαϊντανό, βάλτε τα για λίγα δευτερόλεπτα στο blender και αλείψτε το μίγμα σε πιτάκια ή ψωμί ολικής.

Γαρίδες-αβοκάντο-γιαούρτι

Αν σας έχουν περισσέψει ψητές γαρίδες, φτιάξτε ένα απολαυστικό και διαφορετικό snack, συνδυάζοντάς τις με γιαούρτι και αβοκάντο, μπόλικο πιπέρι, χυμό lime και μαϊντανό πάνω σε ψωμί σίκαλης.

Smoothie με μούρα

Ανακατέψτε απλό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά με λίγο νερό, κατεψυγμένα μούρα και λίγο μέλι και αν θέλετε, προσθέστε λίγη σκόνη πρωτεΐνης σόγιας για ένα δροσιστικό και απολαυστικό snack για κάθε ώρα.

Αχλάδι με κανέλλα και ricotta

Το τυρί Ricotta είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και τα αχλάδια αποτελούν καλή πηγή ινών. Μαζί με ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα, προσφέρουν μια νόστιμη επιλογή. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη ricotta με ανάλατη μυζήθρα και να βράσετε ελαφρά το αχλάδι για να μαλακώσεις.

Edamame

Ένα φλιτζάνι φασόλια edamame περιέχει 17 γραμμάρια πρωτεΐνης, 8 γραμμάρια ινών και μόνο 189 θερμίδες. Τρώγονται ζεστά ή κρύα με λίγο αλάτι, πιπέρι και προαιρετικά πάπρικα και σας χορταίνουν.

Πίτα sandwich με κοτόπουλο

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην φάτε μισή μερίδα «πραγματικών» τροφών ως snack, λένε οι ειδικοί. Βάλτε σε μισή πίτα ολικής λίγο ψημένο φιλέτο στήθος κοτόπουλο, φύλλα από baby σπανάκι, φέτες κόκκινης πιπεριάς και λίγη ελαφριά vinaigrette λαδολέμονο.

Tost με καρύδι και αχλάδι

Μια νόστιμη λύση τόσο για πρωινό όσο και για κάθε ώρα της ημέρας. Τα πλούσια σε σεροτονίνη καρύδια συνδυάζονται με τις πρωτεΐνες και τις φυτικές ίνες σε μια απολαυστική διατροφική πρόταση. Πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί βάλτε λίγο τυρί cottage, φέτες αχλαδιού και ψιλοκομμένα καρύδια.

Τostata λαχανικών

Έχετε όρεξη για μεξικάνικο; Ένα γρήγορο, υγιεινό και εύκολο mini γεύμα με μόλις πάνω από 200 θερμίδες. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε με ελάχιστο λάδι, φέτες από μανιτάρια, κολοκύθια και χρωματιστές πιπεριές για 3-5 λεπτά. Λιώστε λίγη ποσότητα από μια κονσέρβα μαύρα φασόλια και απλώστε την πάνω σε μια μικρή αραβική πίτα ολικής, προσθέστε τα σοταρισμένα λαχανικά, λίγο φρέσκο μαρούλι, και αν θέλετε 1 κουταλιά απλή σάλτσα τομάτας και τριμμένο τυρί.

Σπαράγγια και βραστά αυγά

Τα πλούσια σε ίνες σπαράγγια εξισορροπούν τη φυσική πρωτεΐνη των αυγών.

Παγωμένο πράσινο τσάι με μέντα

Ένα ρόφημα χωρίς θερμίδες δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως πραγματικό snack, αλλά είναι η ιδανική λύση για να μην … αμαρτήσετε μόνο και μόνο επειδή θέλετε να αλλάξει η γεύση σας. Επιπλέον, το πράσινο τσάι έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην απώλεια κιλών χάρη στα αντιοξειδωτικά του που ενισχύουν το μεταβολισμό.

Τραγανές φέτες από κολοκυθάκια

Προσθέστε φρέσκο κατσικίσιο τυρί ή cottage και αποξηραμένες ντομάτες και προσφέρετε στον οργανισμό σας βιταμίνη Α, μαγνήσιο, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ψευδάργυρο, ασβέστιο και πρωτεΐνη.

Ψωμί σίκαλης με καπνιστό σολωμό

Ένα gourmet και ταυτόχρονα ισορροπημένο και πλήρες snack. Μην ξεχάσετε να αλείψετε ελάχιστη μαγιονέζα με λίγα λιπαρά πάνω στο ψωμί και να προσθέσετε, άνιθο, λεμόνι και κάπαρη.

Πηγή: runnfun.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter