Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: «Είστε τόσο χύμα που καταλήγετε σε αυτονόητα μέτρα με τεράστια καθυστέρηση» (Video)

Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: «Είστε τόσο χύμα που καταλήγετε σε αυτονόητα μέτρα με τεράστια καθυστέρηση» (Video)

«Δεν μπορεί η συζήτηση αυτή να έχει χαρακτήρα στείρας αντιπαράθεσης», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για την πανδημία και τις επιπτώσεις της.

Δείτε επίσης: Βουλή: Μετωπική για πανδημία και οικονομικές επιπτώσεις – Στο βήμα ο Αλέξης Τσίπρας (Live)

«Τα κόμματα έχουν δείξει την ενσυναίσθηση της κρίσιμης πραγματικότητας, με σκληρή κριτική αλλά προτάσεις. Αυτή τη δύσκολη στιγμή χρειάζεται μία προσπάθεια ψύχραιμης αναζήτησης λύσεων. Έστω στο και πέντε», τόνισε.

Εν συνεχεία έκανε λόγο για «διώξεις πολιτικών αντιπάλων και καταιγισμό προπαγάνδας», και πρόσθεσε: «Όλα αυτά τα έχει βαρεθεί ο πολίτης. κατά βάθος τον εξοργίζουν όλα αυτά».

Εν συνεχεία κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας: «Δε σέβεστε τους ανθρώπους που υποφέρουν, είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει».

Από κάποιες χώρες είμαστε καλύτερα αλλά πολλές άλλες είμαστε χειρότερα, υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας και εν συνεχεία διερωτήθηκε αν είναι δυνατόν να πεθαίνουν οι άνθρωποι και οι αριθμοί να ευημερούν; «Αυτό δεν είναι αστείο», συμπλήρωσε.

Μετά από πέντε μήνες, που εφαρμόζουμε ένα από τα πιο σκληρά lockdown λέτε τα ίδια, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Ποια εμπιστοσύνη να έχουν οι πολίτες όταν την τελευταία εβδομάδα είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη σε ρυθμό θνητότητας στην Ευρώπη αλλά και κρουσμάτων και μας ακολουθούν χώρες όπως η Γαλλία, η Ισπανία, το Βέλγιο. Θα πείτε “είναι φωτογραφία της στιγμής”. Μα σήμερα μιλάμε. Όχι πριν από πέντε μήνες για να βάλετε την ίδια κασέτα», τόνισε.

«Είστε τόσο χύμα που καταλήγετε κάποια αυτονόητα μέτρα να τα παίρνετε με τεράστια καθυστέρηση και να ισχύει το κοινώς λεγόμενο “πολύ λίγα, πολύ αργά”. Δεν ξέρετε πού πατάτε και πού βρίσκεστε. Δεν εμπνέετε πια καμία εμπιστοσύνη».

Εν συνεχεία, μετά από έναν σύντομο διάλογο με τον τον Κυρ. Μητσοτάκη που καθόταν στα κυβερνητικά έδρανα, ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στην ερώτηση του πρωθυπουργού: «πού είναι η Γερμανία» στο θέμα των εμβολιασμών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σε έντονο ύφος: «Να ακολουθείτε και στα καλά τη Γερμανία» και καταλόγισε βαρύτατες ευθύνες στο Βερολίνο για τη σημερινή κατάσταση και συγκεκριμένα στην Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter