Τσίπρας για τις καταγγελίες Κώστα Βαξεβάνη: «Θέλω να εκφράσω την ανησυχία μου» (Video)

Τσίπρας για τις καταγγελίες Κώστα Βαξεβάνη: «Θέλω να εκφράσω την ανησυχία μου» (Video)

Την ανησυχία του για όσα συμβαίνουν στον χώρο του Τύπου, μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ και το συμβόλαιο θανάτου κατά του Κώστα Βαξεβάνη, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Μετά από σχετική ερώτηση του Γιώργου Παπαδάκη, για τη σύλληψη του Μένιου Φουρθιώτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκρυψε την ανησυχία του και απάντησε μεταξύ άλλων: «Είναι σοβαρό θέμα. Είδαμε διάφορες καταγγελίες. Καταρχάς είχαμε έναν συνάδερφό σας νεκρό από επίθεση. Δεν είναι δυνατό να συμβαίνουν αυτά σε μία σοβαρή πολιτεία. Δεν είναι μόνο ότι υπάρχει εγκληματικότητα που ανθεί. Εδώ είναι ένα ζήτημα με το εάν η νύχτα επιβάλει τους κανόνες της», ανέφερε και συνέχισε λέγοντας:

«Αυτό που παραμένει αναπάντητο ως ερώτημα είναι τελικά για ποιο λόγο αυτός ο άνθρωπος -και εσείς δημοσιογράφος είστε και κυκλοφορείτε με το μηχανάκι- είχε μισό αστυνομικό τμήμα να τον φυλάει. Το ερώτημα είναι ποιος πήρε αυτή την απόφαση και γιατί. Δεν απαντάει η κυβέρνηση».

Ακόμα, στάθηκε και στις αποκαλύψεις του εκδότη του Documento για συμβόλαιο θανάτου εις βάρος του: «Υπήρξε και η καταγγελία του δημοσιογράφου Βαξεβάνη για συμβόλαιο θανάτου εναντίον του που φαίνεται να επιβεβαιώνεται με όσα λέει η αστυνομία. Εγώ θέλω να εκφράσω την ανησυχία μου για όσα συμβαίνουν».

«Ας σταματήσουμε να στοχοποιούμε μία γενιά»

«Ας σταματήσουμε να στοποιούμε μία γενιά. Είναι μία γενιά που θα περάσει δύσκολα», ανέφερε για τους «30άρηδες» ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1.

Όσον αφορά το άνοιγμα της αγοράς, κάνοντας κριτική στην κυβέρνηση για τις επιλογές της, σημείωσε πως «πρέπει να ανοίξουμε γιατί δεν πάει άλλο».

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως η ανεμελιά ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της στάσης Μητσοτάκη στην αρχή της πανδημίας έως σήμερα.

«Ζούμε μία τραγωδία δίχως τέλος αλλά να μη συνηθίσουμε σε αυτή την κατάσταση: στην απώλεια ζωής. Να μην ξεχάσουμε τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής που δίνουν αυτή τη μάχη με αυταπάρνηση», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά την αμνήστευση των λοιμωξιολόγων, τόνισε με νόημα: «Οι της επιτροπής πήραν ακαταδίωκτο. Οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής δεν έχουν».

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

Δείτε επίσης: Αναγκάζομαι να σας ενημερώσω γιατί είσαστε η μοναδική προστασία

Δείτε επίσης: ΕΣΗΕΑ για Βαξεβάνη: Απαιτούμε άμεση διερεύνηση των καταγγελιών – Να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση

Δείτε επίσης: Τον γύρο του κόσμου μέσω του Γαλλικού Πρακτορείου κάνουν οι καταγγελίες Βαξεβάνη για «συμβόλαιο θανάτου»

Δείτε επίσης: Εκτενές ρεπορτάζ και του Euractiv για τις καταγγελίες Βαξεβάνη: «Ένας ακόμη Έλληνας δημοσιογράφος υπό την απειλή θανάτου»

Δείτε επίσης: Απόλυτη στήριξη από το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου στον Κώστα Βαξεβάνη

Δείτε επίσης: Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα στο πλευρό του Κώστα Βαξεβάνη

Δείτε επίσης: Και το Human Rights Watch στο πλευρό του Κώστα Βαξεβάνη με μήνυμα για την κυβέρνηση

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter